Kup: Zadrani se vraćaju u Jazine

Array

U četvrtfinalu Kupa Krešimir Ćosića sastaju se dvije momčadi iz istog grada. Riječ je o KK Zadru i KK Sonik Puntamici, a zasigurno će to biti zanimljiv dvoboj, odigran u odličnoj atmosferi s puno gledatelja na tribinama legendarnih Jazina.

Zadar je u nadolazećoj utakmici formalno u ulozi gosta, no takav odnos domaćinstva ne moramo shvatiti u potpunosti ozbiljno jer se ipak zna što Jazine znače Zadru i što Zadar znači Jazinama, dva su to pojma koja gotovo možemo staviti i pod sinonime.

Klub iz Krešinog doma u ABA regionalnoj ligi nalazi se na 11. mjestu, s trenutno dva uzastopna poraza, kojima su pak prethodile tri uzastopne pobjede. Prvenstvena stanka pomalo je poremetila igrački ritam u momčadi, no sigurno je da će u bližoj budućnosti to nastojati biti ispravljeno kroz snažne treninge i pripreme za utakmice, a kup susret koji slijedi također je dobra prilika za vraćanje u formu.

S dva nova igrača – Vedranom Morovićem i Jusufom Nurkićem nastojat će se riješiti određeni problemi u igri, kao što je razigravačka dimenzija ekipe, te dodatak kvalitete pod košem.

Možemo slobodno reći kako je Zadar favorit u dvoboju protiv gradskog suparnika, ali nikako ne treba podcijeniti niti Sonik Puntamiku koja je pokazala da može jako dobro odigrati protiv momčadi koje su bolje “na papiru”, i to ne samo ove sezone, već više puta u zadnjem desetljeću.

Sonik Puntamika, momčad koja nosi ime zadarskog kvarta u A-2 ligi Jug nalazi se na prvom mjestu s 11 pobjeda bez poraza, a zadnju službenu utakmicu odigrala je još prošle godine, 22. prosinca 2012. u Kaštelima. Kroz praznike su dobro trenirali i odigrali dvije trening – utakmice što im je donijelo ostajanje u igračkom ritmu.

Njima dodatan motiv za dobro odigravanje predstojeće utakmice ne treba s obzirom da je Zadar kao protivnik sasvim dovoljan motiv. Svjesni su Zadrove uloge favorita a pomoćni trener Josip Plantak ističe kako ne bi izdvajao niti jednog protivničkog igrača posebno već ih sve vidi kao potencijalno opasne.

U napadu će Puntamika morati odigrati smireno i koncentrirano dok će u fazi obrane agresivnošću pokušati kontrirati gostujućoj momčadi. Svakako se možemo nadati punim Jazinama jer su obe momčadi svojim dosadašnjim igrama to i zaslužile.

Related Articles