Kuzmić produžio ugovor s beogradskim euroligašem

Centar Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić produžio je u utorak ugovor s crveno-bijelima na još dvije sezone, čime je vjernost klubu produžio do kraja natjecateljske sezone 2022./23.

Po prvi put Kuzmić je u Crvenu zvezdu stigao prije sezone 2016/17. Fantastičnim igrama, poenima, skokovima , blokadama stekao je epitet jednog od najboljih centara Eurolige te osvajao nagrade za najkorisnijeg igrača tog natjecanja.

Osim Crvene zvezde, nastupao je i za ekipe Panatinaikosa, Golden State Warriorsa, Unikaje i madridskog Reala.
S reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2017.

Tog ljeta nakon fantastične sezone u Crvenoj Zvezdi, potpisao je dvogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

Nakon dvogodišnje epizode u Španjolskoj, Kuzmić je tijekom ljeta 2019. godine potpisao ovoga puta dvogodišnji ugovor s Crvenom Zvezdom, ali je prije početka sezone doživio tešku nesreću, nakon koje se poslije oporavka, velikim radom i odricanjima uspio vratiti na košarkaški teren:

“Ostanak i produženje ugovora i vjernosti Crvenoj Zvezdi je za mene bila laka odluka u svakom pogledu. Malo tko bi stao, vjerovao u mene i pomogao mi na sve načine, nakon svega što mi se dogodilo i što sam ostavio iza sebe u prethodnom periodu, kao što je to napravila Crvena Zvezda. Zato narednu sezonu vidim kao priliku za novo dokazivanje, priliku da pomognem timu i vratim na terenu klubu i navijačima za sve jer su bili uz mene kada mi je bilo najteže i pokazali da smo zaista velika obitelj. Zato ću dati sve što mogu da pomognem Crvenoj Zvezdi da pokušamo osvojiti nove trofeje i radujemo se velikim utakmicama” rekao je Kuzmić prilikom produžetka ugovora.

Related Articles