Kvalifikacijski turnir za OI u Splitu igrati će se sa publikom!

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji se od 29. lipnja do 4. srpnja održava u Splitu, igrati će se uz prisustvo publike, javlja Dalmatinski portal.

Županijski stožer Civilne zaštite je na inicijativu Hrvatskog košarkaškog saveza i uz potporu načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Splita Bojana Ivoševića dao suglasnost za nazočnost publike uz poštivanje epidemioloških mjera

Izjavu iz Banovine prenosimo u cijelosti:

“Prisustvo publike podrazumijeva poštivanje epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske utvrđene u Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, što znači da se mora provoditi mjera fizičkog distanciranja odnosno održavati razmak među osobama od najmanje dva metra, a nadalje, prisutni gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta: da su prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva, da su preboljeli bolest COVID-19 u posljednjih 180 dana, da su preboljeli bolest i cijepili se jednom dozom ili da su unatrag 72 sata bili negativni na PCR testu ili unatrag 48 sati bili negativni na brzom antigenskom testu.”

Podsjećamo, Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Brazila 30. lipnja, a dan kasnije na paketu Spaladium Arene odmjeriti će snage sa Tunisom.

Related Articles