Kvarner slavio, Alkar i dalje bez pobjede

Array

U sklopu devetog kola A1 lige za prvaka, KK Alkar na svome je terenu ugostio ekipu Kvarnera i nastavio niz poraza, ostavši jedina ekipa bez pobjede. Susret je završio pobjedom gostiju 62:53, koji su se na taj način dodatno uključili u borbu za četvrto mjesto.

[rezultat id=419]

U prvom poluvremenu vodila se ujednačena bitka s brojnim promjenama vodstva, gosti su stvorili prednost sredinom drugog razdoblja, ali serijom na kraju četvrtine Alkar je stigao do rezultatskog poravnanja na poluvremenu.

Odlučujuće razdoblje igre dogodilo se u trećem periodu kojeg su bolje otvorili gosti stvorivši prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta. U drugom je poluvremenu domaća ekipa postigla samo 21 poen, što je odraz dobre obrane Kvarnera, ali isto tako poraznog napada Alkara. Ključni segment igre bile su izgubljene lopte, čak 21 domaće ekipe, nasuprot 5 gostiju.

Malo se igrača Alkara istaklo u ovome susretu, vrijedi izdvojiti tek  Željka Župića s 10 poena i 8 skokova.

Goste su do pobjede vodili najbolji pojedinac susreta Ivica Radić s 15 poena i 9 skokova, dok su dobru partiju pružili Jure Škifić s 9 poena i 6 iznuđenih osobnih grešaka i Dino Cinac s 10 poena i 8 skokova.

U sljedećem kolu KK Alkar ide na gostovanje kod vodeće ekipe lige KK Cibone, a KK Kvarner na svome će terenu ugostiti momčad KK Jolly JBS.

Related Articles