Kvarner u napetoj završnici slavio protiv Šibenika

Array

U 11. kolu A-1 lige  Kvarner je dočekao goste iz Šibenika. U vrućoj atmosferi u dvorani punoj domaćih, ali i gostujućih navijača Kvarner je u napetoj završnici ipak uspio pobijediti rezultatom 77:71 te ostati neporažen na domaćem terenu.


Kvarner 2010 – Šibenik 77:71 (24:16; 41:40; 55:58)

Kvarner: Salamun 9, Krivec 11, Stipčić, Širko 8, Šamanić 12, Boban 6, Veljačić 6, Krstinić, Radić 7, Škifić 18.
Šibenik: Petani 9, Šamadan 25, Bašić 14, Mišić 4, Badžim 5, Radovčić, Kalpić 2, Vukičević 10, Škorić, Španja, Došen Blaće 2.


Tek nakon dvije minute igre utakmicu je otvorio Ivica Radić, na što se u sljedećem napadu nadovezao Jure Škifić zakucavanjem. Ljubo Šamadan je s druge strane zabio prvi koš za Šibenik, i to tricu, te smanjio na 4:3. Kvarner je pokazao odličnu igru u obrani u prvoj četvrtini, što je goste prisililo na teške šuteve, a time i promašaje. Tricom Bobana sredinom četvrtine domaći su povećali svoje vodstvo na 13:5, a goste je u priključku pokušao zadržati Šamadan. Rezultat nakon deset minuta bio je 24:16.

Kvarner je ušao nešto opuštenije u drugu četvrtinu, što je kaznio Teo Petani tricom i košem te smanjio zaostatak na samo pet poena. S druge je strane odgovorio  Škifić, a tricom Dine Šamanića Kvarner je opet na 9 poena prednosti. Međutim, Šibenik opet uglavnom preko Šamadana smanjuje zaostatak, a tricom Domagoja Bašića gosti su na pola koša zaostatka na kraju druge četvrtine, s rezultatom 41:40.

Gosti su u drugo poluvrijeme ušli odlučnije od Kvarnera te nakon samo dvije minute treće četvrtine Šamadan svojim dvadeset i trećim košem dovodi Šibenik u prvo vodstvo na utakmici. Nakon što su gosti poveli pet razlike, trener Anzulović bio je prisiljen pozvati timeout. Međutim, ni to nije pomoglo bezidejnom Kvarneru i gosti povećavaju prednost na 10 poena pet minuta prije kraja četvrtine. Ipak, Riječani nisu dopustili da ta prednost ode do nedostižne razine te Krivec smanjuje na jednoznamenkasti zaostatak. Nakon toga Kvarner je pametno igrao u napadu i uglavnom išao na prekršaj, što ih je dovelo na samo 3 poena zaostatka prije ulaska u zadnji period.

Zadnja četvrtina se igra gotovo koš za košem, ali niti se Šibenik uspio odlijepiti, niti Kvarner izjednačiti. Kvarner je u priključku ovu četvrtinu držao Bojan Krivec te ih doveo na koš zaostatka dvije minute prije kraja. Nakon promašenih slobodnih bacanja Šibenika, Igor Salamun pogađa tricu i vraća Kvarner u vodstvo. Dvadesetak sekundi prije kraja Kvarner ima loptu i Škifić je fauliran na polaganju. Zabija oba bacanja i domaći imaju +3, a Šibenik zadnji napad. Šibenčani dobivaju u jednom napadu čak dvije prilike za izjednačenje, ali nijedna nije pronašla mjesto u obruču. Rade brzi prekršaj na Krivecu, koji zabija jedno slobodno bacanje, što je bilo dovoljno da bodovi ostanu u Rijeci.

Related Articles