#234 Lana Pačkovski ipak u Novom Zagrebu | Crosarka.com #234

Lana Pačkovski ipak u Novom Zagrebu

Iz drugog pokušaja sve je dogovoreno da igračica Medveščaka Lana Pačkovski, hrvatski kadetski i juniorski playmaker, dobije ispisnicu i prijeđe u redove Novog Zagreba.

Nezadovoljna minutažom i statusom kojeg je imala u klubu s Velesajma, ali i željom trenera Novog Zagreba Vladimira Ivankovića da je vidi u svojim redovima, Lana Pačkovski odlučila je promijeniti sredinu. Kako saznajemo, ovih su dana sve međusobne obveze i dogovori između dva zagrebačka kluba ispoštovani i Lana će, nakon povratka s maturalne ekskurzije u Zagreb, dobiti ispisnicu i potpisati vjernost Lupicama.

“Medveščak je uvijek izlazio i izlazit će ususret svojim igračicama koje su se odlučile promijeniti sredinu i doći do eventualno boljeg i igračkog i materijalnog statusa da uz obeštećenje i odu tamo gdje žele. Takav slučaj je i s Lanom kojoj želimo puno uspjeha u novoj sredini“, rekao je Željko Alatović, sportski direktor ŽKK Medveščak.

Vrlo jaka konkurencija u Novom Zagrebu na poziciji na kojoj igra i Pačkovski, igranje Eurolige, regionalne lige i nacionalnog prvenstva preduvjeti su njezina bržeg izrastanja u kvalitetnu seniorsku igračicu koja je na kadetskom prvenstvu Europe u Grčkoj 2010. godine izabrana u najbolju petorku prvenstva i tada bila četvrti strijelac Hrvatske s 10,1 koševa po utakmici, 3,6 skoka i 3,9 asistencija.

Ove godine na prvenstvu Europe za juniorke u Bukureštu Pačkovski je bila druga najuspješnija igračica Hrvatske s 9,6 koševa, 2,8 skokova i 2 asistencije po utakmici.