Mamić: Uskoro dovodimo još jednog razigravača

Array

Cedevita se zahuktava za novu sezonu. Nakon priprema u Kranjskoj Gori trener Maljković diže intenzitet treninga u Domu sportova. Nakon zatvorenih ogleda u Sloveniji, protiv euroligaša Himkija, Albe i Olimpije, koje je Cedevita odigrala u kombiniranom sastavu, pripreme i trening utakmice premještaju se u Poreč gdje će momčad boraviti od nedjelje 09.09. do četvrtka 13.09. Protivnici će biti Spartak Vladivostok, Enisey Krasnojarsk, Ruskon Monrovia i Ural Great.

Trener Maljković i dalje ne može računati na reprezentativce Andrića i Babića te ozlijeđenog Tomasa no ostatak ekipe, pojačan mladim igračima putuje u Poreč. Trenutačne aktualnosti u klubu pojasnio je sportski direktor Matej Mamić za klupsku internetsku stranicu.

“Kao prvo doveli smo trenera kojeg smo željeli, pa onda i nekolicinu hrvatskih igrača što nam je bilo iznimno bitno. Tu su Andrić i Babić kao reprezentativci, Suton, Tomas… U klubu su ostali igrači koji također čine razliku pa smo s te strane izuzetno zadovoljni. Sve smo uvezali sa sjajnim strancima i našim talentiranim mladićima tako da vjerujem da ćemo uoči sezone imati roster kakav smo željeli. Na pripremama smo dali mogućnost i još nekolicini igrača da se dokažu a neki su tu situaciju dobro iskoristili tako da postoji mogućnost njihovog ostanka u klubu.”

Kako ste zadovoljni pripremama i trening utakmicama u Kranjskoj Gori?

“Nitko u ovoj fazi zapravo nije ekipiran do kraja, niti mi niti protivnici. Ili se radi o izostancima zbog reprezentacije ili zbog ozljeda. Poanta priče je da se igrači priviknu na jedan, za njih novi ritam i režim rada, na drugi sustav koji je donio trener Maljković i vjerujem da će u ovim pripremama igrači to sve pohvatati. Nismo na trening utakmicama vodili statistike jer niti smo kompletni niti je bilo moguće prikazati onu igru koju ćemo, vjerujem, imati kasnije. Kažem, davala se i mogućnost igračima koji imaju manju minutažu ili traže mjesto u momčadi da se nametnu i testiraju. Kranjska Gora je dobro prošla i trener je jako zadovoljan s obavljenim tamo.”

Slijedi nastavak priprema u Poreču.

“Očekujem da će sve ići kako treba, svojim redom te da ćemo proći sa što manje ozljeda. Ti problemi, manje ozljede su prisutne i to je u ovoj fazi normalno. U Poreču će u rosteru biti više nosioca za novu sezonu i nadam se višem intenzitetu igre i boljoj kvaliteti. Vjerujem da to lagano ide ka finalizaciji ali dosta je novih igrača i trebat će vremena da sve stvari sjednu na mjesto. Pitanje je hoćemo li na startu sezone biti u optimalnoj formi ali pripremamo se da budemo što bliži tome.”

I za kraj pitanje kako se oporavlja Marko Tomas i hoćemo li vidjeti još poneko ime u rosteru.

“Za sada je s Markom situacija odlična i svi smo sretni načinom kako se oporavlja. Radi u bazenu i u Poliklinici Nova kojoj zahvaljujem jer nam je na raspolaganje stavila sve svoje kapacitete glede najmodernije opreme. Marko je sve ozbiljno shvatio, naporno radi i drago mi je kad vidim da se želi što prije priključiti momčadi. Što se tiče igrača, vjerujem da ćemo za koji dan definirati još jednog igrača u momčadi na poziciji playmakera.”

Related Articles