Lana Pačkovski nakon potpisa za novi klub: “Nadam se da ću uspjet pridonijeti ulasku u A1 ligu”

Nakon tri sezone Lana Pačkovski napušta redove talijanskog drugoligaša Credit Agricole La Spezia, ali ostaje u Italiji gdje će sljedeće sezone nastupati za ASD Alpo Basket’99. iz Verone.

U 3 sezone svog boravka u Speziji Lana je bila  glavni motor ove ekipe, a iznimka nije bila ni prošla sezona u kojoj je upisala 28 ligaških nastupa u kojima je prosječno postizala 14,9 poena, uz 6,1 skokova i 2,8 asistencija po utakmici, no kako kaže došao je trenutak za promjenu i korak dalje:

Nakon tri sezone provedene u La Spezii, došao je trenutak za promjenu i korak dalje. Znala sam da bi naredne sezone mijenjala sredinu, i među ponudama našla se ona iz Verone. Alpo je ekipa koja se do sad pokazala kao potencijalni kandidat za talijansku A1 ligu. Do sad sam imala priliku igrati protiv njih na završnom turniru Kupa Italije. Smatram ih odličnim klubom u kojem vjerujem da mogu napravit još koji mali skok naprijed u svojoj igri. Nadam se da ću svojom igrom uspjet pridonijeti ulasku u finale za A1 ligu i sljedeće sezone”.

26- godišnja hrvatska razigravačica kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Poljskoj (Sosnowiec) i Italiji u redovima drugoligaša Fassi Albina i Cestistice Spezzine, dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Croatie 2006, ŽKK Medveščaka s kojim je u mlađim uzrasnim kategorijama bila i kadetska i juniorska prvakinja Hrvatske nekoliko godina zaredom, ŽKK Lupe Promotion s kojom se okitila dvostrukom krunom (Prvenstvo i kup)  u sezoni 2012/2013 i stekla euroligaško iskustvo, te ŽKK Trešnjevke i  ŽKK Pule.

Foto: Alpo Basket ’99

Lana Pačkovski  prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a poseban uspjeh postigla je s kadetskom reprezentacijom Hrvatske kada je 2010. godine u Grčkoj postala viceprvakinjama Europe, a na tom je turniru izabrana i u najbolju petorku prvenstva.
Kao seniorska reprzentativka branila je boje naše zemlje u kvalifikacijama za EuroBasket 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj, i 2017. u Češkoj.

Lana je također nastupila nedavno Hrvatsku na kvalifikacijama za Europsko prvenstvu u košarci 3×3, gdje je upisala i povijesnu reprezentativnu pobjedu. Više ovdje.

Foto: Fiba.basketball

Related Articles