Lana Pačkovski prvo pojačanje Pule za novu sezonu!

Nekadašnja reprezentativka Hrvatske Lana Pačkovski prvo je pojačanje ŽKK Pula za novu sezonu, biti će ovo za nju treći puta u karijeri kako brani boje pulskog prvoligaša.

Dvadesetosmogodišnja košarkašica koja igra na poziciji razigravačice zasigurno će biti veliko pojačanje te će svojom kvalitetom i iskustvom pokušati pomoći svom klubu i treneru Ivanu Đukiću u ostvarenju ambicija.

Sezonu koja je iza nas provela je u redovima zagrebačke Trešnjevke gdje je upisala 27 ligaških nastupa (15,3 poena, četiri skoka, 5,5 asistencija po utakmici). S Trešnjevkom je igrala finale kupa i prvenstva u sezoni 22/23, no u oba finala bolja od Trešnjevke bila je Ragusa iz Dubrovnika.

Kroz dosadašnju karijeru pored već spomenutih Trešnjevke i Pule, Pačkovski je na hrvatskim parketima igrala i za ŽKK Croatia 2006, ŽKK Medveščak s kojim je u mlađim uzrasnim kategorijama bila i kadetska i juniorska prvakinja Hrvatske nekoliko godina zaredom, i ŽKK Lupa promotion s kojom se okitila dvostrukom krunom (Prvenstvo i kup) u sezoni 2012/2013 te stekla euroligaško iskustvo. Što se inozemne karijere tiče igrala je u Poljskoj (Sosnowiec) i nekoliko talijanskih niželigaša (Fassi Albino, Cestistica Spezzina La Spezia, ASD Alpo Basket’99).

Prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a poseban uspjeh postigla je s kadetskom reprezentacijom  kada je 2010. godine u Grčkoj postala viceprvakinja Europe. Na tom je turniru izabrana i u najbolju petorku prvenstva. Kao seniorska reprzentativka branila je boje naše zemlje u kvalifikacijama za EuroBasket 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj, i 2017. u Češkoj, a posljednjih nekoliko godina članica je 3×3 reprezentacije.

Related Articles