LeBronu ni rekord nije bio dovoljan

Golden State Warriorsi su u prvoj utakmici velikog finala na svome parketu ugostili Cleveland Cavalierse. Unatoč rekordnoj večeri LeBrona Jamesa, Cavsi su propustili veliku šansu nakon velike gluposti J.R. Smitha u posljednjim sekundama regularnog dijela utakmice (Video u tekstu). Utakmica je otišla u produžetak gdje su Warriorsi ipak bolji i dolaze do konačnih 124:114. Čak 51 poen nije bio dovoljan LeBronu.

Cavsi su dosta dobro startali, pogotovo u napadačkom dijelu s 30 poena nakon prvih deset minuta. Ipak, to je bilo dovoljno za samo plus jedan na njihovom kontu. Nakon kratka izlaska Jamesa prvaci odmah bježe na osjetniju prednost, ali ubrzo se stvari vraćaju na početak i čak Cavsi prelaze u mini vodstvo. No, na poluvremenu ludim šutom 56:56 postavlja Steph Curry.

Imali su Warriorsi odličnu treću dionicu, ali Cavse u život teškim šutevima vraća LeBron. Slijedi napeta završnica u kojoj glupost radi J.R. Smith vjerojatno mislivši da njegova momčad vodi….

U produžetku prvaci lagano dolaze do pobjede u kojoj se istaknuo Curry s 29, Durant s 26 i Thompson s 24 poena. Osim LeBronovih 51, Kevin Love je ubacio 21.

https://www.youtube.com/watch?v=LgzhCXsBdpA