Zdovc: “Serija još nije gotova”

Košarkaši Cedevite nadigrali su Cibonu i stigli na korak do naslova prvaka HT Premijer lige. Zadovoljni su nakon utakmice bili u taboru pobjedničke momčadi.

Jure Zdovc, trener Cedevite: “Već poslije druge utakmice sam rekao da nisam čestitao momcima jer serija još nije gotova. Odigrali smo u dobrom ritmu i koncentrirani na obranu. Zabili smo i nekoliko lakih koševa, za promjenu. Koristili smo sve igrače i svatko je dao svoj doprinos. Što se tiče Cherryja, koga nema, nema. To je kolektivan sport. Kad je pristup pravi to se da nadoknaditi. Tu je i Toni Perković dao svoj doprinos, no ja sam siguran da je i prvu utakmicu bio takav odnos momčadi prema igri da bi dobili. Idemo dalje i probat ćemo napraviti sve da dobijemo sljedeću utakmicu.”

Džanan Musa, bek-krilo Cedevite: “Mi smo očekivali jednu ovakvu utakmicu i bili smo spremni na to da Cibona u jednom trenutku mora fizički pasti. To smo iskoristili. Pokazali smo da 40 minuta možemo igrati na zavidnom nivou. Jako sam sretan zbog ove pobjede jer smo došli na korak do osvajanja naslova, što je jako bitno za nas. Mi smo se prije utakmice dogovorili da je najbitnija stvar da se svi potučemo na terenu. Malo je ostalo do kraja sezone i ne bi trebali sad napraviti kiks koji bi nas doveo u neku neugodnu situaciju.”