Litva prvi polufinalist

Array

Prvu četvrtfinalnu utakmicu odigrali su Litavci i Turci. Dugo se igralo u egalo i momčadi su se izmjenjivale u vodstvu 30 minuta igre. No, u četvrtoj četvrtini su Litavci konačno slomili otpor Turske s dvije mini serije i na kraju zasluženo slavili s rezultatom 73:61.


Litva – Turska 73:61 (13:18; 33:28; 47:44)

Litva: Pocius 13, Juskevicius 3, Kuzminskas, D. Lavrinovič 11, Maciulis 9, Seibutis 19, Jasaitis 2, Motiejunas 2, K. Lavrinovič, Jankunas 2, Valanciunas 12, Vasiliauskas

Turska: Osman 2, Guler 9, Ermis, Akyol, Hersek, Preldžić 10, Tunceri, Savaš 4, Gonlum 13, Arslan 12, Asik 11, Aldemir


Nakon uvodnih nekoliko minuta egala, prvo značajniju prednost ostvarili su Turci. Preldžić je povezao par napada za plus osam Turske i klupa Litve je morala pozvati prvu minutu odmora. U drugoj pak četvrtini Litva počinje igrati svoju igru. Razigrali su se, prvo Lavrinovič pa zatim i Valanciunas, pa je Litva drugu četvrtinu pobijedila s čak deset razlike.

Turci se nisu predali. Preldžić i Guler vraćaju Tursku u egal nakon minus osam s početka treće dionice. No, Litavci sredinom posljednje dionice s dvije mini serije po 6:0 odlaze na plus 12. Maciulis i Seibutis kombinirano su ubacili 15 poena i Turcima nije bilo spasa. Lagano su priveli utakmicu bez većih komplikacija.

Related Articles