Hrvatska na -28 protiv Španjolske

Array

Iako su naši reprezentativci imali nikad veću podršku od navijača iz svih krajeva Hrvatske, otprilike oko 2000 njih, odigrali smo katastrofalnu utakmicu protiv Španjolske koja nas je razbila s 28 poena razlike. Naši navijači salvama zvižduka ispratili su naše reprezentativce dok su oduševljeno pozdravili Španjolsku reprezentaciju.

[rezultat id=571]

Hrvatska je utakmicu počela s petorkom: Roko Ukić, Bojan Bogdanović, Krunoslav Simon, Damir Markota i Luka Žorić. Španjolci su krenuli s Rickyjem Rubiom, Rudyjem Fernandezom, Joseom Calderonom, Victorom Claverom i Marcom Gasolom. Dvorana je lijepo ispunjena s Hrvatskim navijačima koji daju veliku podršku našoj reprezentaciji.

Utakmicu su obje reprezentacije otvorile nervozno, a prvi koš zabio je Gasol nakon nešto više od dvije minute igre. Luka Žorić zabio je prve koševe na prvenstvu za našu reprezentaciju.

Nakon hrvatskog vodstva 5:3, Španjolska radi seriju 6:0 i prelazi u vodstvo 9:5, a Jasmin Repeša zvao je prvu minutu odmora. Niti nakon minute odmora igra Hrvatske nije krenula na bolje. Prvo je Fernandez pogodio tricu iz kuta, a nakon njega Gasol dvicu uz dodatno bacanje za +10 Španjolske, a Calderon je zabio još jednu tricu za 18:5.

Prva četvrtina završila je rezultatom 24:9 za Španjolsku, a igra Hrvatske svodila se na napucavanje trica.

Drugu četvrtinu čekalo se dvije i pola minute na prve koševe, a Gasol je bio strijelac, pogodio je jedno slobodno bacanje od dva. Prve koševe za naše zabio je Ante Tomić nakon tri i pol minute igre, odmah sljedeći napad krademo loptu, a Dario Šarić polaže za “samo” -12 i erupciju oduševljenja u dvorani.

Stigla je Hrvatska na -10 nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja Bogdanovića, nešto manje od tri minute do poluvremena, mogao je Bojan smanjiti i na minus sedam, ali je promašio tricu, a Calderon je zabio na drugoj strani dvicu za +12. Stigli smo opet na -10 bacanjima Šarića, ali na drugoj strani Alex Mumbru pogađa tricu od table za +13. Njegova trica bila je zadnji koš u četvrtini, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 20:33 za Španjolsku.

Naši igrači igraju jako loše, u grču, a šut za tri poena nam je užasnih devet posto, pogodili smo jednu loptu od 11 ispucanih. Bogdanović je u redovima naših zabio najviše, pet poena uz šut iz igre 2 od 8. Kod Španjolske, Fernandez 8, Calderon i Gasol po sedam koševa.

Hrvatska je nešto bolje otvorila treću četvrtinu te sa četiri poena Žorića i dva Bogdanovića smanjila na minus devet, 35:26. Ubrzo nakon toga, Fernandez polaganjem te još jednom dvicom uz pogođeno dodatno slobodno bacanje diže prednost na 40:26. Tri minute do kraja trećeg perioda, Fernandez je dobio svoju četvrtu osobnu, ali u napadu i dalje igramo loše, a s jednog dijela tribine čulo se pogrdno skandiranje našem izborniku “j*** te Ukić”.

Novom tricom Calderona, Španjolska minutu i tridesetak sekundi do kraja treće četvrtine dolazi do najviših +18, 47:29. Četvrtinu smo zaključili serijom 8:2 i uoči posljednje četvrtine došli na -12.

Nakon nešto više od četiri minute igre u posljednjoj dionici, Španjolska je pobjegla na 18 poena razlike, a igra Hrvatske bila je, blago rečeno, užasna. Prednost je u posljednjim minutama utakmice samo rasla, a hrvatski navijači sve su više zviždali igri naše reprezentacije koja je bila sramotno loša. Niti “k” od kemije nismo vidjeli kod naše reprezentacije koja je izgubila sa 68:40, a u posljednjoj smo četvrtini zabili mizerna tri koša, a u cijelom drugom poluvremenu 20. Jedini dvoznamenkasti u našim redovima bio je Bogdanović s 12 koševa, a kod Španjolske Fernandez 15, Gasol 14, Calderon 13.

Related Articles