Zadar izbjegava stečaj, Bilan oprostio dug

Array

U Zadru se ipak vidi svjetlo na kraju tunela. Stečaj će po svemu sudeći biti izbjegnut, a na red bi uskoro trebala doći predstečajna nagodba s vjerovnicima. Skinuta je i Fibina blokada koju je uzrokovao dug prema Miri Bilanu. Naime, sam Bilan je kompletan dug oprostio, a Zadar će ponovno moći dovoditi nove igrače. Također, uskoro bi se trebao i riješiti problem duga prema ABA ligi, izjavio je direktor kluba Boris Skroće za portal ezadar.

“S današnjim danom smo uspjeli prikupiti 53 posto potpisa naših vjerovnika na predstečajnu nagodbu. Svoje obveze prema Ministarstvu financija i Trgovačkom sudu smo tako ispunili. Ali idemo dalje u nove razgovore s vjerovnicima kako bi taj postotak bio još veći. Također, prema Zagrebu smo uputili zahtjev za predstečajnim ročištem koje bi po meni trebalo biti sazvano kroz kojih desetak dana, čemu se iskreno nadamo.”

“Napravili smo sve što su od nas tražili po zakonskoj regulativi kako bi došli na ročište i time izbjegli stečaj kluba. Da je spas blizu, to stoji i s tim se slažem.”

“Ima vjetrova koji pušu nama u kontra stranu, ali nema veze. U klubu će se ubuduće raditi onako kao treba i trošit će se koliko se može, nikako preko svojih granica.”

“Ovim putem želio bih od srca zahvaliti Miru Bilanu, njegovoj supruzi te odvjetničkom uredu koji ih zastupa, koji su nam izišli u susret i otpisali cijeli dug, te nas na taj način odblokirali kod FIBA-e. Dug je otpisan u cijelosti tako da uopće nije ušao u predstečajnu nagodbu.”

Što se tiče igračke križaljke, promjena i dalje nema, a na treninzima se pojavilo novo lice. Riječ je o Mariju Filipoviću, bivšem igraču Zadra, Splita, Cibone i Jollya.

Related Articles