Lorbek odgovorio Vujoševiću: Nitko ne može sumnjati u integritet i stručnost službenih osoba ABA lige

Array

Nije trebalo dugo sačekati odgovore iz ABA lige na teške optužbe Duška Vujoševića usmjerene prema vodstvu ovog natjecanja. Vujošević je optužio Board regionalne lige da je u Podgorici delegirao suce za račun Cedevite, a nazvao ih je i grupom privatnika sumnjivog morala.

Na našu adresu stigle su reakcije Radovana Lorbeka, predsjednika ABA lige.

U maniru ABA lige nikada nije bilo da sa svojim klubovima i njihovim članovima razgovara preko medija, tako da ni ovoga puta nećemo praviti izuzetak. Svjesni smo da se približava play-off i da on sa sobom, zbog velike važnosti, donosi i veliki pritisak. Također, potpuno razumijemo da ta tenzija zna da dovede i do ishitrenih reakcija. Ali, sigurno da rukovodstvo ABA lige neće pasti pod njihov utjecaj i na bilo koji način uticati da se pokvari ambijent u kome će biti odigran play-off, kao i užitak koji očekujemo da nam donesu mečevi koji slijede i koji će biti kruna 14 sezone ABA lige – rekao je Lorbek i istaknuo da nitko ne može da sumnja u integritet i stručnost službenih osoba ABA lige.

U našoj organizaciji imamo najbolje suce Eurolige, možemo slobodno da kažemo i u svijetu. Oni u svojim rukama imaju mnogo velikih utakmica, završnica, svjetskih i europskih polufinala i finala. Tako da nema nikakve dileme po pitanju njihovog kvaliteta da iznesu utakmice play-offa. Bez obzira na veličinu uloga i pritiske.

Lorbek je pozvao sudionike završnice lige da također poduzmu sve što je do njih kako bi interes košarke bio na prvom mjestu.

Ponavljam, potpuno razumijemo pritisak s kojima se klubovi suočavaju. ABA liga će učiniti sve što je do nje da organizacija bude na najvišem mogućem nivou u skladu s ulogom i značajem play-offa. Ali, klubovi također imaju svoj dio odgovornosti. Na kraju krajeva, svi smo svjesni da samo dva kluba mogu da prođu u finale i da prvak može da bude samo jedan.

Related Articles