Lorena Molnar ostaje u Italiji, Bolzano zamijenila Udinama

Lorena Molnar, 194 centimetara visoka naša mlada perspektivna košarkašica (98′ godište) karijeru će i dalje nastaviti u talijanskoj drugoj ligi. Iz ekipe BCB Bolzano prelazi u redove Delser LBS Udine.

Protekle sezone Lorena je u dresu Bolzana postizala 12.4 poena, 7.6 skokova te 1.2 asistenciju po utakmici.

“Osjećam se uzbuđeno puno više nego prijašnjih sezona jer se vraćam nakon duže stanke. Jedva čekam stati na parket i pokazati što mogu. S obzirom na roster i odličnog trenera, očekujem da izborimo play-off. Neka igre počnu!” – izjavila je Lorena za naš portal.

Kroz dosadašnju karijeru igrala je u Sloveniji (ŽKK Cinkarna Celje, ŽKK Domžale), Češkoj (Slovanka MB), Turskoj (Bornova Backer) i Italiji (Carosello Carugate), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Podravca iz Virja, ŽKK Pule i ŽKK Raguse.

U redovima dubrovačke Raguse također je bilježila odlične brojke, 13.7 poena 8.4 skokova, 1,. asistencija, 1 osvojenu loptu i blokadu po utakmici. Te sezone je od strane portala Eurobasket.com uvrštena u drugu najbolju petorku Prve ženske lige.

Lorena Molnar bila je članica mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Kao juniorka sa Hrvatskom je sudjelovala na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2016. godine. Hrvatska je na tom prvenstvu zauzela 12. mjesto, a Lorena je u 7 odigranih utakmica ostvarivala učinak od 5.7 poena, 4.1 skokova i 0.6 asistencija po susretu.

Godine 2018. branila je boje Hrvatske U-20 reprezentacije na Europskom prvenstvu  divizije A u Sopronu, te je u 7 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 5.1 koševa, 4.3 skokova i 0.6 asistencija po susretu, a Hrvatska je natjecanje okončala na 16. mjestu.

Loreni želimo sreću u novoj sezoni i klubu!

Related Articles