Lovro Mazalin budući petrinjski Dražen Petrović?

Array

Eurohopes je portal sa sjedištem u Španjolskoj, kojemu je cilj praćenje mladih europskih košarkaških nada. Objavljuje, između ostalog, rang liste najtalentiranijih mladih košarkaša

Prije par dana je objavio rang listu košarkaša rođenih 1997.godine na kojoj je na prvom mjestu naše petrinjsko košarkaško čudo – Lovro Mazalin. Slijede ga igrači Okben Ulubay (Anadolu Efes, Turska), Stefan Peno (FC Barcelona, Španjolska), Georgios Papagiannis (DASH Peristeri, Grčka) i Nedim Đedović (FC Barcelona, Španjolska).

Interesantno je da su na prvom mjestu isto Hrvati za godišta 1994. (Šarić), 1995. (Hezonja) i 1996. (Arapović) što je dokaz da Hrvatska ima talente. Na Košarkaškom savezu je odgovornost sačuvati ih kao budućnost hrvatske košarke.

Naš Lovro Mazalin je prošlu sezonu igrao za seniore Petrinje u B1 ligi, a juniorsku i kadetsku ligu (osvojeno državno prvenstvo) za Cibonu. Bez obzira na ponude iz inozemstva, odlučio je još ostati u Hrvatskoj zbog kvalitetnog individualnog rada i nastavka školovanja.

No, nije Lovro samo europska košarkaška nada, već je Lovro jedan od ponosa našeg grada. Čestitke Lovri uz želju da doista postigne u košarci svoj maksimum, a pred njim je još puno, puno vremena.

Related Articles