Luca Ivanković nova Lupica, Saziye Ivegin pred vratima

Array

Iako je Novi Zagreb do sada već složio respektabilnu ekipu, želja da se u Europi napravi korak naprijed natjerala je čelnike “Lupica” da završe pregovore s najkorisnijom igračicom prošlogodišnjeg hrvatskog prvenstva, hrvatskom reprezentativkom i dugogodišnjom “Jollyetom”, Lucom Ivanković.

Iako se dugo špekuliralo, a i sama Luce je nekoliko puta za medije govorila da je “deal s Dinamom iz Moskve 99,9% završen”, čini se da ipak nije bilo tako.

Mi smo razgovarali s Luce još prije početka reprezentativnih priprema, i tada nam je rekla da je to s Dinamom “done deal”, pa nismo više kontaktirali, sve do nedavno. Međutim, kako smo pratili vijesti iz Moskve, vidjevši da su potpisali neke Ruskinje na toj poziciji, pa zatim najboljeg centra prošlogodišnje Eurolige, Tinu Charles, a prije još i Lindsay Walhen, shvatili smo da bi tu moglo biti prostora i da postoji mogućnost da Luce ipak ne ode u Moskvu. Reagirali smo, pregovarali, sklopili dogovor, i mogu s ponosom potvrditi da je Luce Ivanković nova igračica Novog Zagreb.” – najavio je senzacionalni transfer potpredsjednik kluba, Dragan Crnjak.

Lucu ne treba posebno predstavljati. Rođena je 26.rujna 1987. godine u Splitu, visoka točno 2 metra. Profesionalnu karijeru započela je 2005.godine u Montmontaži, a nakon toga prelazi u ŽKK “Jolly Šibenik” u kojem je nastupala sve do kraja protekle sezone. Sa Jollyem je osvojila hrvatski kup 2008, te hrvatsko prvenstvo 2007 i 2008. S Jollyem je igrala Euroligu 2008 i 2009, te Eurocup 2010 i 2011.

Na završnim turnirima europskog prvenstva Luce je sudjelovala 2007, 2011 i 2013 godine, a 2012 nastupila je na Olimpijskim igrama kao članica hrvatske ženske olimpijske košarkaške reprezentacije.

Igrajući za Jolly, tijekom prošle sezone, Lucina statistika bila je zastrašujuća – 21,5 poena, 10,2 skoka i 1,4 blokade, i to ne u punoj minutaži. Svojim izvedbama pomogla je pomlađenom Šibeniku da dostigne polufinale prvenstva i finale kupa, gdje je Jolly poražen upravo od Novog Zagreba.

“Sretna sam jer dolazim u Novi Zagreb, klub koji je odlično organiziran, baš kao i Jolly, klub iz kojeg dolazim. Znam da je klub ambiciozan, a u dolasku je prevagnulo to što se igra Euroliga. To me posebno veseli, što zbog vlastitog, tako i zbog klupskog dokazivanja. Ekipa je odlično posložena, znam više manje sve cure, a nekim sam igrala i prije. Jedva čekam da se priključim ekipi i da ostvarimo zajedno što bolje rezultate.” – rekla je nova Lupica, Luce Ivanković.

Ove će sezone Novi Zagreb imati zaista respektabilnu ekipu, koja je spremna za iskorak u Europi. Ciglar i Dabović na pozicijama jedan, Rakszanyi, Bosilj, Jurić, Komplet, Benić na pozicijama šutera, Trebec, Karčić, Bura, Pascua i Ivanković pod koševima… Ekipa koja će sigurno imati što reći u ELW i MEL. Mlade igračice – Pačkovski, Dojkić, Butina, Stojsavljević, Cigić, Brkljačić… biti će okosnica ekipe koja će u prvom dijelu sezone igrati A1 ligu, naravno, uz poneku od prvih dvanaest nabrojanih.

Mislim da smo u klubu napravili dobar posao. Važno je da imamo potporu sponzora i Grada Zagreba, želimo pokazati da hrvatska ženska košarka može reći ponešto i u Europi. Bitno je da prođemo prvi klub Eurolige, to je primarni cilj, tako da možemo konkurirati i za Euroligu i dogodine, kad se broj klubova smanji na 16, umjesto dosadašnjih 20.” – završio je Crnjak.

Za kraj, treba napomenuti da je u skladu s ciljevima kluba u novoj sezoni, ali samo za natjecanje u Euroligi, klub u pregovorima oko dovođenja krilne igračice Turske reprezentacije, Saziye Ivegin. Ivegin je jedan od heroina nedavnog uzleta turske ženske košarke, i jedna od glavnih igračica kako reprezentacije, tako i turskog velikana Galatasaraya. Rekli bismo legenda turske košarke. Hoće li će od ovog prelaska nešto i biti, ostaje da vidimo, ali da bi Novi Zagreb s njom dobio dodatnu širinu i sigurnost to je sigurno.

Točno je da smo u pregovorima, ali moramo se još savjetovati sa sponzorima jer to prelazi naš zacrtani budžet.” – poručuju iz kluba.

Related Articles