Luca Ivanković ostaje u Turskoj, potpisala za novog prvoligaša

Hrvatska košarkašica Luca Ivanković (201-C-87) karijeru će nastaviti u redovima novog turskog prvoligaša BC Antalya 07 Basketbol. Bit će to za nju sedma uzastopna sezona u ponajboljoj ligi Europe.

Prošle sezone branila je boje Bešiktaša za kojeg je odigrala 21 ligašku utakmicu i prosječno bilježila učinak od (11,9 poena, 10,3 skokova, 2,8 asistencija), no unatoč vrlo dobroj sezoni na individualnom planu njezin Bešiktaš imao je jednu prilično razočaravajuću sezonu u kojoj su zauzeli tek 12. mjesto u turskom prvenstvu.

Iskusna 33 godišnja internacionalka kroz dosadašnju karijeru u Hrvatskoj je igrala za Montmontažu, Šibenik Jolly JBS, i Lupa Promotion (Novi Zagreb) te se okitila nizom naslova u prvenstvu i  Kupu Hrvatske, dok joj je inozemni dio dosadašnje karijere vezan isključivo za Tursku gdje vrlo uspješno igra posljednjih šest godina, (Edirne, Besiktas, Samsun Canik, Botas, Ormanspor, Bellona Kayseri Basketbol).

Foto: Antalya 07/instagram

Luca Ivanković prošla je sve reprezentativne uzraste naše zemlje. Kao seniorska reprezentativka sudjelovala je na četiri Europska prvenstva od kojih je rezultatski najuspješnije bilo ono u Poljskoj 2011. godine kada su naše košarkašice osvojile 5. mjesto, a vrhunac njezine sportske karijere bio je nastup na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

Related Articles