Ludim preokretom Cibona izborila pobjedu i osvojila naslov

Array

Četvrta finalna utakmica odigrana je večeras u Domu sportova. Košarkaši Cibone ludim su preokretom izborili pobjedu i tako s “metlom” (4-0) prekinuli dugogodišnju dominaciju Cedevite. Ludnica u Domu sportova nastala je nakon velike drame u završnici gdje su Vukovi poentirali iz odbojke za naslov državnog prvaka.


HT Premijer liga, finale, 4. utakmica

Cedevita – Cibona 98:100

(Krušlin 19, Cobbs 16 – Pilepić 22, Markota 14)


U drugoj četvrtini gosti su se značajnije odvojili na ugodniju prednost koju su Vitamini ipak anuliraju tijekom sjajne treće dionice (33:14). Utakmicu su tako vratili u egal i čak preuzeli inicijativu. Imali su košarkaši Cedevite ugodnu prednost pred ulazak u samu završnicu (96:90) dvije minute prije kraja.

No, Vukovi se bole snalaze u završnici susreta. Pilepić i Gilbert su se na kraju prometnuli u heroje, a Cibosi u zadnjem napadu iz “odbojke” pogađaju 100. jubilarni poen koji je upisan Filipu Bundoviću (a postigao ga je Gilbert).

Fran Pilepić bio je najefikasniji igrač utakmice s 22 poena. Damir Markota ubacio je 14, dok je kod Cedevite najraspoloženiji bio Filip Krušlin s 19 poena.

Cibosi su tako prekinuli vitaminsku dominaciju i potpuno zasluženo osvojili naslov, a proslava je već počela:

Related Articles