Ivan Velić: “Pobjeda posvećena pokojnom ocu”

Array

Najkorisnijim igračem završnice proglašen je Damir Markota kojem su Cibonini navijači već na prethodnoj utakmici skandirali „MVP, MVP!“, a pehar mu je predao Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti.

Cedevita – Cibona 98:100 (23-22, 22-32, 33-14, 20-32)

Plakete je Cedeviti, kao finalistu, uručio povjerenik za natjecanje Dražen Jendriš, dok je najsjajnija odličja plavim dresovima podijelio glavni tajnik HKS-a Josip Vranković. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković Cibosima je predao prijelazni pehar i pehar pobjednika u trajno vlasništvo.

“Očekivali smo više. Međutim, na kraju krajeva, stvarno je Cibona bila odlična i zasluženo pobijedila. Serija je gotova i to je to. Nemam što previše pričati”, rekao je poslije poraza trener Cedevite Slaven Rimac.

Ivan Velić, trener Cibone nije mogao suzbiti emocije:

”Mislim da je pobijedilo dobro. Cijelu godinu smo igrali super, živjeli smo svi zajedno i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Ponosan sam na ovaj tim, na ovu klapu, nevjerojatan osjećaj. Pokazali su da su najjači kad je najpotrebnije. Na -18 se nisu predali i dobili smo utakmicu. Skidam im utakmicu, ovo je nestvaran rezultat. Hvala ljudima iz kluba koji su mi ukazali priliku, hvala ovim momcima, mojim Livnjacima, mojim Širokobriježanima kojim ovim putem čestitam na osvojenom desetom trofeju. Večeras je pobijedila košarka, igrali smo jako dobro cijelu sezonu. Često posvećujem pobjede i trofeje, a ova je pobjeda za mog pokojnog oca, nadam se da je ponosan na mene!”

Marin Rozić, kapetan Cibone:

”Fenomenalno, nakon dugo vremena Cibona je tamo gdje smo je navikli vidjeti – na 1. mjestu, na prijestolju. Ove četiri utakmice su zaista bile jedna bolja od druge. U trenutku na -18 je izgledalo loše, no trener je našao petorku koja je odreagirala junački, cibonaški, i evo zasluženo slavimo.”

Related Articles