Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Luka Bujas: Okosnica ekipe bit će juniori

  Kako se bliži početak sezone, klubovi se pojačavaju i počinju s pripremama, neki su tek jučer našli trenera, dok primjerice KK Đuro Đaković još nije siguran hoće li opće nastupati.

  - Advertisement -

  Što se tiče Križevaca, kod njih je situacija prilično jasna. U sljedećoj sezoni će se orijentirati na juniore te uz par seniorskih pojačanja pokušat će izboriti ostanak u ligi. Klub su napustili Ivan SvobodaJosip Ceranja koji su otišli u Zabok, Hrvoje Sertić trenira sa Zagrebom, Andrija Hrkač je otišao u slovački Svit, a Patrick Rembert je sreću odlučio potražiti u mađarskom Albacompu.

  Prošlosezonski kapetan Marin Zrnić trenira s Sonik Puntamikom , Ivan Cvjetković je bez kluba dok se s teškom ozljedom koljena bori Stipe Krstanović.

  U klubu su ostali Tomislav Maslić te Križevčani Tomislav MatoićIgor Čusek. Također je tu junior Borna Kapusta koji će po riječima trenera Luke Bujasa ove sezone dobiti pravu priliku s obzirom na to da je Rembert napustio klub.

  Na probu su došli prošlogodišnji Cedevitin junior Filip PalacDavor Konjević iz Kraljevice te Dino Palčić iz KK Škrljeva, a radi se i na dovođenju jednog visokog igrača.

  Luka Bujas za portal Crošarka otkrio je ciljeve za sljedeću sezonu:

  “Radimo na dolascima nekih igrača ’96. godišta kako bi pojačali juniorsku ekipu. Voljeli bismo napraviti iskorak u tom uzrastu sljedeće sezone. Što se tiče A1 lige, cilj je napraviti jednu mladu momčad da okosnica ekipe budu juniori pojačani s 4-5 malo stabilnijih seniora.”

  “Nema nekih prevelikih rezultatskih imperativa, ako bi se uspjelo ostati u ligi to bi naravno bio veliki uspjeh. Idemo na to da razvijemo svoje igrače, juniore, jer je to u biti prva generacija koja će izaći iz našeg omladinskog pogona.

  “Ekipu ćemo definitivno graditi oko Borne Kapuste koji je naša najveća nada i njemu želimo ove sezone dati najviše šansi da se pokuša isprofilirati u pravog seniorskog igrača. Svi juniori će malo pomalo dobivati seniorskih minuta.

  Da klubu ambicije leže u omladinskom pogonu pokazuje i to da će uskoro organizirati jaki juniorski turnir.

  I za kraj, Bujas je pohvalio rad portala:

  “Moram reći da mi se jako sviđa portal, odlično je što pratite sva natjecanja i uzraste.

  Križevci prvu pripremnu utakmicu igraju u utorak protiv A2 ligaša Podravca iz Virja s početkom u 17 sati i 20 minuta.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE