Pandurić: “Dokazali smo da se možemo nositi sa svima”

Luka Pandurić, rođeni Valpovčanin, član je košarkaškog kluba Šibenik već drugu sezonu. Startni playmaker, pristigao iz Vrijednosnica Osijek, udomaćio se već u Šibeniku te znatno popravio svoje statističke brojke u odnosu na prošlu sezonu, iako se mora reći da mu je i minutaža porasla ove sezone. Trener Anzulović u Luku ima potpuno povjerenje, a mi smo s Lukom porazgovarali o njegovim igrama i dojmovima u Šibeniku…

Kako se jedan Slavonac snalazi u Šibeniku i na moru?

Snalazim se odlično. Nije se teško priviknuti na more, sunce i lagani život Dalmatinaca.

Nakon godina provedenih u Slavoniji, točnije u Vrijednosnicama, odlučio si se za promjenu sredine. Zašto Šibenik?

Šibenik je sastavljao jaku momčad prošle sezone i stigla je ponuda od kluba koju nisam htio propustiti te sam vidio priliku za napredak. Uz to Šibenik je grad košarke s velikom potporom navijača Funcuta pred kojima je gušt bilo igrati čak i kad sam bio na protivničkoj strani.

Prošle sezone imao si nešto manju minutažu nego ove, možeš li razloge tražiti u širem i jačem kadru, pogotovo na tvojoj poziciji?

Prošle sezone je bilo puno starijih i iskusnijih igrača od mene koji su bili nosioci igre, ali ove sezone trener Anzulović mi je dao puno povjerenje da ja budem jedan od tih.

Ove sezone, nakon što vam se ekipa poprilično osipala, mnogi su bili skeptični po pitanju sezone i plasmana. Sve ste ih demantirali vrlo brzo i može se reći da je već sada prolazna ocjena na vidiku…

S obzirom na to da smo jedna od mlađih ekipa u prvenstvu sigurno da nitko nije mogao očekivati da ćemo biti visoko plasirani u prvenstvu, ali u jednu ruku to nam je bio motiv da pokažemo da se unatoč pomlađenom sastavu možemo nositi sa svima.

Dokazali ste da kemija, zajedno naravno s trenerom Anzulovićem, ove godine funkcionira besprijekorno?

Atmosfera u ekipi je odlična, ali za naš uspjeh tu je ponajprije zaslužan naporan rad na čelu s trenerom Anzulovićem i njegovim timom.

Koje su ambicije do kraja sezone za Šibenik?

Naravno da je za svakog ambicija pucati na prvo mjesto, haha, ali trenutno idemo utakmicu po utakmicu s ciljem pobjede da budemo što bolje plasirani u prvenstvu.

Jesi li zadovoljan sa svojim igrama od kada si došao u Šibenik? Vidljivo je na tebi da imaš više samopouzdanja nego prošle sezone…

Mislim da je s većom minutažom došla i veća odgovornost pa tako i samopouzdanje. Svakako da mjesta za napredak uvijek ima, no mogu reći da sam zadovoljan s dosad prikazanim.

Tko je po tebi favorit za prvaka? Može li netko skinuti favoriziranu Cedevitu s trona?

Naravno Cedevita je uvijek glavni favorit, ali smatram da bi ove sezone moglo doći do nekih iznenađenja.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Trenutno ne razmišljam o tome, još je duga sezona, ali svakako da bih volio još koju sezonu nositi dres Šibenika.

Hvala Luki na odvojenom vremenu za razgovor i želimo mu puno sreće u nastavku karijere.

Related Articles