Prprović proglašen najboljim međimurskim košarkašem

Array

Igrač Čakovca Luka Prprović u izboru međimurskog portala eMedjimurje najbolji je košarkaš Međimurja u protekloj sezoni. Tako su odlučili treneri klubova županije, sportski novinari te predsjednik košarkaškog saveza Međimurske županije Saša Repalust.

Prprović je najzaslužniji za plasman svog kluba na visoko treće mjesto A2 lige sjever, odmah iza Međimurja i Vindije, a bio je i prvi strijelac lige, u 20 utakmica postigao je 461 koš, 23,1 po utakmici.

U svom izboru trener Čakovca, prof. Bruno Kovačić je rekao da je Luka “pravi prvoligaški igrač i znalac koji svojim znanjem i mirnoćom radi prevagu u utakmicama koje su uvjetno rečeno’guste’.”

Drugi na listi je najbolji strijelac KK Međimurja Danijel Krajčić ispred njegovog suigrača Gorana Fodora i Nikole Hrkača iz Rudar Cimpera.

Damjan Miko iz Međimurja je najveća nada županije. Miko je sa svojim klubom osvojio prvenstvo, a u 21 nastupu imao je prosjek od 9,1 koša po utakmici. Drugi u izboru je Dario Lukša (Dubravčan), a treći Tomislav Radiković (Rudar).

Prošle godine titula je također otišla u Čakovec, osvojio ju je Mario Novak-Medo iz KK Međimurja koji ove godine zbog ozljeda nije bio u krugu kandidata za izbor. Andrija Hrkač je bio najveća nada, a da je izbor bio dobar potvrđuju njegove igre prošle sezone u A1 ligašu Križevcima, ali i uvrštenje na širi popis mlade U20 Hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

Dodjela nagrada najboljima u prošloj sezoni biti će 16. kolovoza, u caffe baru Littera u Čakovcu, s početkom od 18 sati.

Related Articles