Luka Šamanić odličan u porazu Olimpije od Budućnosti

Array

Košarkaši Petrol Olimpije izgubili su u Podgorici u utakmici šestog kola ABA lige protiv aktualnih prvaka regionalnog natjecanja, košarkaša Budućnosti rezultatom 69:85.

Petrol Olimpija je na gostovanju u Podgorici pokazala dva različita lica. Ljubljančani su bili blizu tek u drugoj četvrtini, kada su se na krilima razigranog Roka Badžima približili na 23:29, no nakon toga je uslijedila suša uz 16 poena zaredom podgoričke momčadi (45:23). Potom su Zmajčeki u trećoj četvrtini pokazali odličnu igru, razigrao se Dražen Bubnić, koji je u tom dijelu utakmice postigao 13 poena, a upravo nakon njegovog postignutog slobodnog bacanja je semafor u Podgorici pokazivao još samo pet poena zaostatka (53:58).

V nastavku je opet Budućnost povećala razliku, no Petrol Olimpija se nakon postignute trice Jana Špana četiri minute do kraja približila na 67:70. Odgovor Budućnosti su bile tri trice zaredom, čime je utakmica praktički bila završena, budući da se Olimpija do kraja nije uspjela vratiti u utakmicu.

Najbolji strijelci u redovima domaćih su bili Jackson i Omić, koji su ubacili 11 poena, a 10 poena su ubacili Gordić, Barović i Clark. U redovima Olimpije najbolji je bio Bubnić s 13 poena, a mladi Luka Šamanić se je zaustavio na 12 poena uz četiri skoka.

Related Articles