Luka Žitko ponovno u Alkaru

Array

Splićanin Luka Žitko, nakon devet godina opet će igrati u dresu Alkara.

31-godišnji Žitko trebao bi se dobro uklopiti u igru Alkara, momčad koja je sada vrlo dobro popunjena igračima na pozicijama šutera odnosno krila i kojoj je šut  za tri poena najjače oružje.

“Jako sam sretan što sam ponovo u redovima Alkara, zahvaljujem se treneru i upravi na ukazanom povjerenju. Momčad je odlična i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao nam je Luka.

Povratak u dres sinjskog kluba trebao bi biti u subotu kada Alkar na domaćem terenu očekuje posljednjeplasiranu momčad prvenstva, Dubrovnik.

U Sinju je Žitko proveo nepune dvije sezone, a posebno je važna bila ona prva (2002/03) kada je Alkar ušao u A-1 ligu. U međuvremenu, nastupio je za brojne klubove: Solin, Grude, Posušje, Laško, Svjetlost, Trogir (MVP regularnog dijela sezone) i Križevce (24 minuta, 12,6 poena u prosjeku). Ove sezone trenirao je s grupom slobodnih igrača iz Splita, koji su prije početka sezone u prijateljskom ogledu porazili upravo Alkar rezultatom 75:77. Nema sumnje da će Žitko biti dobrodošao u svoj bivši klub.

Related Articles