Lupicama novi Euroligaški poraz

Array

Senzacionalnim šuterskim učinkom u drugom poluvremenu utakmice Polkowice su napustile Zagreb s nova dva boda na svome kontu s čime su uništile sve šanse Lupicama za prolazak u nastavak natjecanja.

Novi Zagreb – CCC Polkowice 55:76 (13:19, 32:28, 43:58)

Novi Zagreb: Williams 12, Mandir 8, Pavetić 8, Vrdoljak 7, Mazić 6, Čačić 4, Bedalov 4, Mitchell 2, Jurić 2, Pačkovski 1, Brkljačić 1
CCC Polkowice: Ogwumike 21, Snell 19, Palau 14, Lecijewska 13, Skorek 5, Majewska 4

Prvu četvrtinu su bolje otvorile gošće iz Poljske. Nakon pet minuta igre imale su prednost od 9:4 te su primorale Vladimira Ivankovića na prvi timeout. To je urodilo plodom pa su se Lupice na trenutak vratile u susret.

Polaganjem Ane Čačić su prišle na zaostatak od samo -1 dvije minute do kraja četvrtine. No, onda slijedi novi pad u igri te se Poljakinje odvajaju na 19:13 nakon prvih deset minuta igre.

U drugoj četvrtini sasvim druga priča, kao da su na teren izašle neke druge ekipe. Agresivnom obranom i s raznovrsnijim rješenjima u napadu Lupice polako sustižu prednost da bi do poluvremena uspjele i preokrenuti rezultat u svoju korist. Na veliki odmor se otišlo rezultatom 32:28 za naše djevojke.

U tom trenutku nitko nije ni slutio što se sprema u nastavku susreta – uslijedio je Poljski uragan.

Treču četvrtinu gošće otvaraju serijom 7:0 i polako odvode susret u svoju korist. Sredinom četvrtine rade još jednu seriju od 7:0 te odvode svoju prednost u dvocifrene vode. Nakon trećeg perioda rezultat je iznosio 58:43 u korist gošći.

Ako je ostalo onih koji su vjerovali da Hrvatice to mogu preokrenuti njihove nade su se raspale u uvodne tri minute posljednje četvrtine. Gošće još jednom rade seriju, ovaj put 12:4 i rješavaju pitanje pobjednika.

Na kraju su slavile rezultatom 76:55 i sretne i zadovoljne napustile parket u Trnskom.

Najbolja igračica susreta je bila Nnemkandi Ogwumike s 21 poenom i 9 skokova, a njoj uz bok bila je Bellinda Snell s 19 poena. U domaćim redovima jedinoje Latoya Williams bila dvocifrena sa 12 poena.

Related Articles