Lupice nastavljaju s osnaživanjem rostera za novu sezonu

Aktualne prvakinje Hrvatske, ekipa Novog Zagreba, nastavlja s osnaživanjem svog rostera za nadolazeću sezonu.

Kao što je poznato, klub je potpisao Ivu Ciglar i Lucilu Pascua, a novost je produženje suradnje s Evom Komplet na još jednu sezonu. Od nje se očekuje da nakon što prođe bazične pripreme, u potpunosti zaboravi na ozljedu koljena i bude jedna od nositeljica igre.

Nova igračica među Lupicama je i Monika Bosilj. Nakon sezone provedene u Gospiću, u kojoj je šutirala za tri poena preko 40 posto, ponovno se odlučila na vjernost Zagrebačkoj ekipi.

Obje igračice mogu igrati na više pozicija i u svakom slučaju bit će okosnica igre hrvatskih prvakinja u novoj sezoni.

Inja Butina, Lana Pačkovski i Zrinka Brkljačić ostat će u rosteru i sljedeće sezone. Od mlađih igračica seniorkama će se priključiti Ivana Dojkić, Tihana Stojsavljević, Darija Mijatović i Anja Kukolja.

Trener Vladimir Ivanković je o idućoj sezoni rekao: “Klub je također zaključio ugovor s jednom od najtalentiranijih mladih igračica na poziciji “dvojke” u istočnoj Europi, koja već ima euroligaško iskustvo, s tim da će objava ovog potpisa uslijediti kroz neko vrijeme. Nastavljaju se pregovori s dvije igračice na poziciji četvorke, radi se o igračicama reprezentativnog ranga, kao i s jednom igračicom na poziciji “petice”, koja je također reprezentativka svoje zemlje.
U svakom slučaju, ŽKK Novi Zagreb će u sljedeću sezonu ući “obnovljen”, ali, po svemu sudeći, jači nego ove godine.”