Lutz očekivao dominaciju, dobio samo razočaranje

Array

Prije utakmice s Krkom u 17. kolu ABA lige trener Cibone Danijel Lutz najavljivao je dobru igru svoje momčadi i dominaciju pod koševima. Razlog takvom razmišljanju bio je dobar period treniranja i rada, ali i problemi s visokim igračima slovenske momčadi. Ipak Cibona je pretrpjela 11 poraz, a od dobre igre i dominacije nije bilo niti naznaka.

Nakon utakmice vidno razočarani trener Cibone za klupsku stranicu je izjavio:

„Ne treba puno komentara kad protivnik ima 27:23 za 2 poena jer to dovoljno govori o nastupu moje momčadi. Od najave naše dominacije pred utakmicu nije ostalo ni D. Dozvolili smo Krki da igra i sa smanjenim rosterom ovdje napravi herojstvo. Nedopustiva prezentacija na domaćem terenu. Jako loša utakmica, prije svega defenzivno, bez onoga što smo pripremali. Ono što smo pripremali nismo se pridržavali. Kus je bio nervozan, ne znam razlog tomu. On je čovjek koji nama mora biti nositelj sigurnosti, ali danas on to nije bio. Ovaj poraz nas je uveo u jako tešku situaciju koju nismo zamišljali niti u jednom trenutku. Ciboni je sada svaka tekma do kraja sezone odlučujuća. Na dnu smo lige, imamo 0-2 s Krkom, imamo slabu situaciju sa Zadrom kojem idemo u goste, nemamo dobru situaciju ni sa Širokim koji nas isto čeka tako da nam je sada svaka utakmica o glavu.“ 

S druge strane Krka je došla u Zagreb bez previše nade u dobar rezultat. Možda je baš ta uloga ekipe koja teško može računati na pobjedu i bio razlog dobroj igri i velikoj borbenosti gostiju. Trener Sekulić:

„S obzirom na okolnosti u kojima igramo htio sam uvjeriti igrače da je to naša prednost, a ne deficit, taj manjak igrača, i nedostatak na poziciji četiri. Igrali smo brže, raširili Cibonu koja ima izvanredne igrače. Bili smo primorani igrati zonu veći dio utakmice i to nam je donijelo na kraju rezultat. Čestitam mojim momcima što su se borili do posljednjeg daha. Znali smo kako Cibona igra na zonu, ali i lakše je igrati zonu kada imamo četiri vanjska igrača, brži smo, i to smo dobro iskoristili.“

Nakon ovog poraza Cibona je u jako teškoj situaciji prije nastavka natjecanja. Ciboni slijede dvije gostujuće utakmice, prvo u Zadru a zatim i u Širokom, gdje će Cibona morati tražiti puno bolju igru i pozitivan rezultat. Nakon te dvije utakmice slijedi niz teških susreta sa vodećim momčadima lige pa će borba za opstanak biti itekako teška.

Poslije utakmice na službenoj Facebook stranici uprava  i igrači Cibone ispričali su se navijačima zbog očajne igre i poraza, ali i napomenuli veoma loše suđenje zbog kojeg su uputili službeni dopis vodstvu lige o čemu smo već ranije pisali.

Related Articles