Lutz: Očekujem goropadnu Cedevitu

Array

U nedjelju u 17 sati u Domu sportova, očekuje nas zagrebački košarkaški derbi, ovog puta s Cedevitom kao domaćinom. Igra se 25., predzadnje kolo ABA lige. Cibona je opstanak osigurala, tako da osim prestiža, ova utakmica za njih i ne igra preveliku ulogu, dok bi Cedevita sutrašnjom pobjedom praktički osigurala šesto mjesto i igranje Eurokupa iduće sezone. Naravno da i domaćini žele  pobjedu kao barem djelomičnu naplatu nakon što su od Cibone izgubili u prvom dijelu sezone i u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

Slično je utakmicu okarakterizirao i Jakša Vulić, trener Cedevite:

“To je utakmica koja nama rezultatski donosi više nego Ciboni, a iz aspekta rivalstva između Cedevite i Cibone još od prošle sezone, i s obzirom na ovogodišnji Kup, naravno da će donijeti određeni naboj. Naravno da se nadam da ćemo uzvratiti Ciboni za zadnja dva poraza.”

Goran Suton, također se prisjetio gorčine poraza u Kupu te dao svoje mišljenje o tome na što i koga trebaju sutra posebno obratiti pažnju:

“Normalno da je taj poraz zabolio i još uvijek boli. Moramo bolje odgovoriti. Trebamo zaustaviti njihovu kontru, Blassingamea i pokriti Žižića dolje. On im je najbolji igrač. Ako se mene pita, možda čak i najbolji igrač ABA lige na niskom postu.

Cedevita nikako da se otrese problema s ozljedama pa će tako i u sutrašnju utakmicu neki igrači ući bez da su trenirali u kontinuitetu ili pak uopće.

Kako piše službena klupska stranica, osim Vlade Ilievskog, svi igrači će biti spremni. Bracey Wright je od utakmice s Krkom zbog problema s tetivama propustio sve treninge, Ante Mašić je odradio samo šuterski trening u petak, a Marino Baždarić i Derwin Kitchen će igrati, ali muče ih kronične ozljede.

Vulić je na pressici naglasio kako nije zadovoljan kako je momčad trenirala ovaj tjedan, no da zbog visoke razine motivacije misli kako to ipak neće biti presudno za utakmicu. Za Cibonu kaže da su u porastu forme i najviše opasnosti vidi u njihovoj tranzicijskoj igri i napadačkom skoku.

Novost je da se Lukša Andrić vraća u prvu momčad nakon poduže suspenzije. To unijeti dodatan element u igru Cedevite i rasteretiti neke pozicije, kako kaže Vulić:

“Očekujem da ćemo povratkom Andrića u odnosu na konkurente u prvenstvu Hrvatske možda imati prednost pod košem i možda ćemo u tom dijelu pokušati malo napraviti nekakve preinake i više težište igre prebaciti u reket. Tako da imamo i tu drugu dimenziju i da ne ovisimo previše samo o vanjskim igračima i njihovom raspoloženju.”

Trener Cibone, Danijel Lutz, Cedevitu doživljava kao prijetnju i novu momčad u odnosu na finale Kupa, svjestan je da će trebati pružiti vrlo dobru partiju za pobjedu:

“U nedjelju igramo protiv jedne nove Cedevite, s novim trenerom i kompletnim rosterom. Očekujem tešku utakmicu, goropadnu Cedevitu s obzirom kakav im je motiv. Što se nas tiče, mi moramo odigrati dobru partiju da bi parirali domaćinu, a u utakmici protiv Olimpije smo vidjeli pomak i želimo nastaviti u istom smjeru.”

Lutz će na raspolaganju imati Sandra Nicevića, a pod upitnikom su Jerel Blassingame i Davor Kus.

Related Articles