Lutz: Zvezda je najkompletnija i u najboljoj formi

Array

Danas u 17 sati Cibona u Beogradu igra utakmicu 23. kola ABA lige protiv Crvene zvezde. Dok je Cibona zajedno s Zadrom i Splitom u borbi za o(p)stanak u ligi, Zvezda je možda i najjača momčad lige, unatoč drugoj poziciji na tablici.

U Beograd je Cibona otišla samo s deset igrača, među kojima je i ozljeđeni Marko Arapović (bolovi u zadnjoj loži), a bez Andrije Žižića koji se oporavlja od ozljede leđa, prenosi službena stranica kluba. Zvezda će pak u utakmicu bez niskog krila Michaela Scotta, koji također ima problema s leđima i nije trenirao desetak dana.

Trener Cibone Danijel Lutz, ovako je prokomentirao trenutnu formu Zvezde, kao i utjecaj odsustva Žižića na njegovu momčad: “Zvezda je momčad koja je vjerojatno najkompletnija, najkompaktnija i u najboljoj formi u ABA Ligi. Odradila je odlične nastupe u Eurokupu. Možda se radi o najtežem protivniku u ABA Ligi u ovom trenutku.

Naš položaj je takav da tamo moramo odigrati utakmicu bez Žižića i to će svakako promijeniti geometriju igre te zahtijevati puno koncentracije jer smo tijekom proteklog tjedna na treningu pokušali usavršiti alternativna rješenja. Bit će to i test za moju momčad. Vjerujem da će dobro izgledati.”

Vlada Vukoičić, strateg crveno-belih, bio je nešto opširniji u najavi utakmice. Očekivano je trezveno rekao kako njegovoj momčadi predstoje još četiri utakmice od kojih je svaka na svoj način zanimljiva naglasivši da se ne smije upisivati nijedna pobjeda unaprijed.

Potom je prokomentirao goste: “Cibona nije direktno ugrožena, ali je udaljena samo jednu pobjedu od loše pozicije za njih. Oni se sigurno time ne žele opterećivati i žele u ovoj utakmici gdje nisu favoriti potražiti bodove na koje nisu računali.”

“Cibona je ove sezone pokazala mnogo različitih lica. Nisu loše počeli, izgledalo je kao da su momčad koja će se do kraja boriti za najviši plasman. Događale su im se čudne stvari, imali su mnogo turbulencija i promjena u ekipi. Ostali su bez sedam igrača, mijenjali su i trenera. Kompenzaciju za loše rezultate u ABA ligi su dobili u vidu osvajanja hrvatskog Kupa. Znajući povijest i vrijednost Cibone to nije dovoljno da se oni zadovolje.”

Vlada je objasnio i po čemu će se utakmica razlikovati od one u prvom dijelu sezone.

“Imaju četiri nova igrača u odnosu na tu utakmicu, tako da je to potpuno druga momčad. Popravili su formu posljednjih mjesec dana. Gledao sam finale njihovog nacionalnog Kupa gdje su odigrali sasvim pristojno. Čini mi se da su popravili formu u odnosu na prvi dio sezone, da su našli kemiju i ravnotežu u igri.”

Related Articles