Maccabi želi Planinića i(li) Baynesa

Array

Centar Širokog Darko Planinić na meti je izraelskog Maccabija prema tamošnjim izvorima prenosi košarkaši portal Sportando. No, s obzirom da je u Širokom Brijegu postavljena visoka odštetna klauzula, navodno u visini 400.000 eura, vodstvo iz Tel Aviva je preusmjerila želje do Ljubljane gdje je na meti i Australac Aron Baynes.

Darko Planinić je trenutno najbolji košarkaš regionalne ABA lige. Nakon 12 odigranih susreta na prosjeku je od 16,5 poena i 6,2 skoka po susretu. Mladi Hercegovac je ove sezone debitirao i u sastavu hrvatske seniorske reprezentacije zamijenivši ozlijeđenog Stanka Baraća.

Međutim prema trenutnim informacijama kojima raspolažemo vodstvo Širokog nije voljno pustiti svog najdarovitijeg košarkaša za manje od navedenog iznosa.

Upravo zbog toga u Maccabiju su već izrazili želju za drugim centrom, točnije Aronom Baynesom.

24-godišnji centar je ove sezone među istaknutijim košarkašima ABA lige i među boljim centrima Eurolige. U 9 odigranih susreta u Euroligi Baynes je na double-double prosjeku od 14 poena i 10 skokova po susretu.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest da u Baynesovom ugovoru postoji navodno klauzula koja omogućava Ljubljanskom centru slobodan odlazak nakon završetka Eurolige.

Related Articles