Bosna: Teletović najbolji sportaš, Petrović trener

Array

Radio televizija Bosne i Hercegovine u suradnji s “Nezavisnim novinama” 12. put zaredom organizirali su izbor za najbolje bosanske sportaše u 2012. godini. Tri su nagrade pripale košarkašima među kojima i ona za najboljeg sportaša koju je dobio Mirza Teletović.

“Ovo je za mene veliko priznanje što sam bio izabran za sportaša godine u svojoj domovini. Velika je čast dobiti nagradu koju su dobili netko poput Edina Džeke ili Hasana Salihamidžića. Nadam se da ću opravdati ovo priznanje na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji i da ću dostojno predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svijetu i NBA ligi,” izjavio je kapetan bosanske košarkaške reprezentacije nakon primanja nagrade.

Najbolja momčad proglašena je upravo košarkaška reprezentacija koja će, na čelu sa Teletovićem, braniti boje Bosne u Sloveniji na Eurobasketu sljedeće godine. Za najboljeg trenera izabran je  izbornik te reprezentacije, Aco Petrović, koji je trenutno na klupi Cedevite.

Podsjetimo kako je Bosna završila prva u kvalifikacijskoj skupini D za Eurobasket 2013. sa 6 pobjeda i 2 poraza, a predvodio ju je upravo Teletović koji je ove godine otišao u Brooklyn Netse.

Related Articles