Majstorica pripala Žutima, ABA liga i sljedeće sezone na Gripama!

Posljednjih 40 minuta regionalne sezone odigrali su danas Split i Sparsi na Gripama u majstorici za ostanak ili ulazak u ABA ligu. Ekipa Mile Karakaša dokazala je da je kvalitetnija i sasvim zasluženo slavila s 90:60 te će se ABA liga i u narednoj sezoni igrati u gradu pod Marjanom.

Gosti iz Sarajeva u igri su bili tijekom prve dionice susreta, ali početkom druge četvrtine Žuti rade seriju 12:0 te stižu na veliku prednost rezultatom 35:18. Gostujuću momčad pod košem je u tim trenucima ‘uneredio’ veteran Mateo Kedžo. Do poluvremena prednost je dodatno rasla te se na veliki odmor otišlo s 47:26.

Domaći trener u nastavku je dosta rotirao, vjerojatno razmišljajući o sutrašnjem dvoboju u Zagrebu s Cibonom. Split je sigurno držao vodstvo, Sparsi su tek pred kraj treće četvrtine smanjili – 18, da bi tricom brzo odgovorio Perković. U posljednjih deset minuta hrvatska je ekipa donijela vodstvo 68:44. Apsolutno nikakve neizvjesnosti do kraja nije bilo, splitsko ‘odrađivanje posla’ rezultiralo je s konačnih +30.

Mateo Kedžo bio je fantastičan, za samo 7 minuta na parketu ubacio je 13 poena te uhvatio 2 skokova, Roko Leni Ukić je dodao 12 poena uz 4 asistencije. U redovima gostujuće momčadi najbolji je bio Kamenjaš s 11 poena te 7 skokova.

Cijelu statistiku možete pogledati ovdje. 

Related Articles