Gorica šokirala Zadar, majstorica na Višnjiku!

Košarkaši Gorice šokirali su Zadar i izjednačili polufinalnu seriju HT Premijer lige na 1:1, tako da će o putniku u finale odlučivati majstorica na Višnjiku!

Vodila je Gorica gotovu čitavu utakmicu, šut za tri poena nevjerojatno dobro je služio Sesarovu družinu. Na poluvremenu rezultat je bio 40:38 za domaćine.

Junaković je tricom za 53:54 krajem treće dionice doveo Zadar u prednost, a do ulaska u zadnju četvrtinu rezultat je bio potpuno izjednačen. Uljarević, Mazalin i Pavlović ubacuju poene za 64:59, a Jordano je na dvije i pol minute do kraja poravnao na 71:71. Uzvratio je tricom Savić, Onuaku izjednačio, a kapetan domaćina bio je siguran s linije slobodnih bacanja za 79:76. S druge strane, Mavra je na šest sekundi do kraja pomalo neshvatljivo šutirao tricu iz trka i promašio za veliko slavlje Goričani i povratak serije u Zadar.

Karlo Uljarević je ubacio 22 poena, Mazalin i Kalajžić po 11. Svakako treba istaknuti odličan šut za tri poena domaće momčadi (14/29). Za Zadar je Onuaku bio najefikasniji s 17 poena uz 7 skokova.

Cijelu statistiku možete pogledati ovdje. 

Related Articles