Makedonac blizu potpisa za Fenerbahče

Array

Nakon odlaska Roka Lenija Ukića u Panathinaikos Fenerbahče je pronašao novog razigravača. Od sljedeće sezone dres ovog slavnog turskog kluba nositi će makedonski reprezentativac Bo McCalebb.

McCalebb je prošle sezone nastupao za talijanski Montepaschi gdje je pružao sjajne igre i gdje je cijele sezone bio jedan od najvažnijih igrača u klubu pod vodstvom trenera Pianigania. Upravo je trener Pianigani najzaslužniji za vrlo vjerojatno dovođenje sjajnog američkog Makedonca jer je ranije ovog ljeta preuzeo mjesto trenera u turskom klubu.

Da je dogovor između Fenerbahčea i McCalebba postignut potvrdio je i sportski direktor turskog kluba te je napomenuo kako se još dva kluba moraju dogovoriti oko odštete koja se prema neslužbenim informacijama kreće oko 1,3 milijuna eura.

McCalebb je karijeru započeo na sveučilištu New Orleans, a u Europi je do sada nastupao za turski Mersin, beogradski Partizan i Montepaschi iz Siene. McCalebb je prošle sezone proglašen najkorisnijim igračem talijanske lige gdje je u prosjeku postizao 14 poena uz 3 skoka u 3,5 asistencije dok je u Euroligi postizao 17 poena, 2 skoka i 2,5 asistencija u prosjeku.

Related Articles