Makedonci spašavaju Balkansku ligu

Array

Mjesec dana prije početka pete sezone Eurohold Balkanske lige (BIBL) konačno su poznati svi sudionici natjecanja. Prije tjedan dana u opciji su bili grčki PAOK i izraelski  Maccabi Rishon Le-Ziona, ali pregovori vodstva lige i klubova očito nisu donijeli rezultat.

Kad su se već radile kalkulacije za mini ligu od osam klubova, u posljednji trenutak cijeli projekt su spasili makedonski Kozuv i Kumanovo. Tako će se našem Đuri Đakoviću u skupini pridružiti prošlogodišnji finalisti Gail Gilboa iz Izraela i Levski iz Bugarske, Mornar iz Crne Gore te Kumanovo iz Makedonije.

Skupinu B čine starosjedioci Rilski Sportist iz Bugarske i OKK Beograd iz Srbije te tri nova kluba u ligi, Kavala iz Grčke, Teodo iz Crne Gore i Kozuv iz Makedonije.

Natjecanje počinje 16. listopada, a dan poslije Brođani u Izraelu protiv Gail Gilboa igraju svoju prvu utakmicu ovogodišnje sezone.

Podsjetimo, Brođani su igrali Balkansku ligu i prije dvije sezone, no ne baš uspješno. Bili su posljednji bez upisane pobjede.

Došlo je i do odstupanja od planiranog formata natjecanja. Nakon odigranih utakmica u skupinama formira se nova skupina C koju čine po tri najbolje momčadi iz skupina A i B. Klubovi prenose rezultate iz međusobnih susreta, a prva četvorka igra Final Four.

Iz vodstva lige najavljuju da će 70 % utakmica ići preko lokalnih TV kuća uživo, a prema informacijama sve domaće nastupe Đure Đakovića prenositi će regionalna SBTV.

Related Articles