Maljković: Odigrati najbolju utakmicu od svih

Array

Uoči utakmice drugog kola Eurolige, pred novinare su izašli Lukša Andrić i trener Maljković. Cedevitin strateg odmah se osvrnuo na protivnike: “To je jedan moćan tom koji je napravljen kako bi naslijedio lijepu tradiciju milanskih rezultata otprije mnogo godina. Oni igraju dosta atipičnu košarku, imaju jako dobre igrače 1 na 1. Na svakoj poziciji imaju dva velika igrača, iskusna igrača, ima i mladih tako da su napravili najbolje što su mogli. Uzeli su najbolje strance, iskusne strance, igrače koji su dobro igrali u drugim klubovima, Omara Cooka, doveli Bourousisa  Fotsisa iz Grčke koji su šampioni, osvojili Europu i s reprezentacijom mnogo titula, znači nabijeni su strahovitim iskustvom. “

Iznio je i svoju obrambenu strategiju, očekivanja i osvrnuo se na iznenađujuć poraz Milana u prošlom kolu talijanskog prvenstva: “Moramo zatvarati koš kao u trenucima protiv Crvene zvezde kad nam oni četiri i pol minute nisu zabili, probati napraviti najbolju utakmicu od svih koje smo odigrali. I u obrani i u napadu i u tranziciji. Nama ne odgovara težak poraz Milana u Avellinu jer će oni sada u ovoj utakmici biti mnogo motiviraniji. Uopće me ne interesira tko je na suprotnoj strani. Ja hoću da Cedevita iga najbolje što može, da ne gubimo vrijeme, da svaka utakmica doprinese, da bude tečna i da doprinese usavršanju naše igre.”

Komentirao je i izostanke, kojih će nažalost zasigurno biti: “Imamo problem Bilanove alergije koju ne možemo riješiti. Čovjek svaki dan dobiva alergiju, osut je po cijelom tijelu i ne može trenirati. On je i protiv Zvezde igrao bez treninga. Drugi problem je s Gelabaleom, koji također nije trenirao i danas je tek došao na trening. Imao je problem sa želucom, povraćao je itd. Mislim da ću moći računati na sve, ali situacija s Bilanom me brine.”

Par riječi o utakmici i šansama te protivničkoj ekipi rekao je i Andrić, čovjek koji uz Šuputa ima najveće igračko iskustvo u Euroligi: “Jaka utakmica, prva domaća, a mislim da imamo šansu s pravim pristupom, agresivnom obranom, sad smo radili 2 treninga njihov skauting . Odlična ekipa na svim pozicijama nema se šta tu puno pričati o njihovj kvaliteti, bitno je samo što ćemo mi napraviti, kakav ćemo pružiti otpor, ja se nadam odličnoj utakmici. Mislim da ćemo morati puno dići nivo obrane i agresivnosti da bi parirali u Euroligi. pa nije bitno samo što smo tu, što igramo doma prvu utakmicu, što se igra doma, to je samo dodatan motiv”

Andrić se posebno osvrnuo na Ioannisa Bourousisa, igrača s kojim će voditi borbu pod košem i najboljeg individualca u pobjedi protiv Efesa u prvom kolu: “On se više nalazi na trici nego što se gura u reketu. Treba će protiv njega pokriti pick and pop. No, ništa nije problem ukoliko se napravi na pravi način. Bourousis ima visinu, odličan šut za tri poena i pametan je igrač. Mislim da mu je šut najjača kvaliteta. On nije nešto ekstra brz ili skočan. No, jednostavno je pametan i to mu je uz odličan šut sasvim dovoljno da bude odličan igrač.”

Utakmica se igra u petak u 18:30 u Draženovom domu.

Related Articles