Maljković: Radnički je ekipa koja igra dopadljivu košarku

Array

Na press konferenciji uoči utakmice drugog kola ABA lige u kojem Cedevita dočekuje Radnički, Božo Maljković svojom je izjavom dao naslutiti da je svjestan kako su njegovi igrači favoriti, no, ne misli da će lako opravdati i  potvrditi taj status.

“Što se tiče sutrašnje utakmice, mislim da će ona biti jako, jako teška. Ja se puno spremam za svaku utakmicu i svaki meč se odigrava u mojoj glavi, a Radnički vidim kao jednu jako dobru i kompletnu ekipu. Oni su protiv Olimpije igrali s pola snage i vodili na poluvremenu 11 razlike. Poslije toga su malo mekše ušli u meč i nisu više ništa mogli pogoditi, a to se događa da jedna takva ekipa odigra malo slabije i poslije toga izgubi sigurnost šuta. Osnova svih tih igrača je da imaju veliko iskustvo, znaju haklati i svi redom od jedinice do petice imaju šut za tri poena”, smatra proslavljeni trener Cedevite.

Kao osnovnu obrambenu strategiju Cedevite u toj utakmici istaknuo je odgovornost u igri jedan na jedan jer smatra da su igrači Radničkog na svih pet pozicija  šuteri.

Maljković se osvrnuo i na konsekvence ishoda ove utakmice za njegovu momčad: “U slučaju pobjede bili bi na dobrom putu pred gostovanje u Splitu, a u slučaju poraza poništili bi onu utakmicu u Titogradu. Pobjeda bi bila potvrda Titograda, a uoči gostovanja u Kaunasu tako bi imali jedan optimizam.”

Nakon njega, na red je došao Vlado Ilievski. Svoj je debi imao u Podgorici i  još je jedan u nizu košarkaša i stručnjaka koji smatra da je liga ove godine najjača, dakle i najkvalitetnija te iako je kratko u ekipi, mišljenja je da će zahvaljujući treneru koji stvara pobjednike, iskusnim i kvalitetnim suigračima te kemiji, klub u skladu s ambicijama biti u vrhu.

Dao je i svoje viđenje predstojeće utakmice: “Sigurno da će to biti veoma teška utakmica, kao i svaka druga, ali čini mi se da mi znamo što želimo u ovoj sezoni. Siguran sam da naša koncentracija neće pasti u tih 40 minuta i da smo jednostavno bolja ekipa. Nadam se da ćemo to sutra pokazati.”

Nakon što se već neko vrijeme vrti po promotivnim materijalima kluba, konačno je predstavljen i njegov novi simbol – Suri orao.

Related Articles