Poraz Splita u Ljubljani

Array

Nakon izvrsne predstave na Gripama, Žuti ovaj put nisu imali dovoljno snage za još jedno iznenađenje te su na gostovanju protiv Union Olimpije poraženi gdje su tijekom cijele utakmice konstantno prijetili i držali neizvjestan rezultat.

Splićani su dobro otvorili utakmicu te su tijekom cijele prve četvrtine imali vodstvo sve do 9. minute susreta kada Rannikko pogađa tricu za 17:15. Kraj prve četvrtine Splićani su završili sa zaostatkom od jednog poena (19:18) uz mizeran učinak junaka iz prve utakmice, Mimice i Vujčića.

Žutima se naplatilo što nisu do kraja iskoristili loš ulazak Zmajčeka u susret,  pogotovo nakon što je proradio vanjski šut Olimpije. Odličnom obranom, boljom tranzicijom i uz malo mirniju ruku serijom 9-0 se odvajaju na prvo dvoznamenkastovodstvo (28:18). No, Erjavec vraća Vujčića u igru, čime je proradio splitski tandem pod košem Sobin–Vujčić i Žuti se vraćaju u igru (35:30). Međutim na poluvrijeme se ipak otišlo s prednošću slovenskog sastava i to s uvjerljivih 48:36.

U trećoj četvrtini vanjska agresivnost u obrani Olimpije je stvarala velike probleme Splitu te ih je u igri jedino držala dobra igra pod košem. Mimica je bio indisponiran večeras za razliku od subotnjeg ogleda te je u trećoj četvrtini morao napustiti parket zbog pet osobnih grešaka. Jedine dvije trice Splićana pogodili su Vukušić i Krušlin.

Posljednji period Žuti otvaraju jako dobro te čvrstom obranom pritišću domaćina te uz dobre reakcije Sobina u napadu prilaze na dva koša zaostatka (34. minuta). Kapetan domaćih Rannikko je pokazao da su Slovenci puno dobili njegovim povratkom  te  uz njegovu pomoć domaći dobro koriste izlazak Nikole Vujčića, koji njegovim izlaskom imaju rupu u obrani, te mini serijom od 6-0 ipak lome susret u svoju korist za konačnih 82:73.

Kod domaćih najviše su se istaknuli bekovi Jaka Blažić s 22 poena i četiri asistencije, Prepelič sa 17 i već spomenuti kapetan Rannikko koji je postigao 13, dok je kod Žutih najbolji bio Josip Sobin sa 16 poena, 11 skokova i pet asistencija te je imao dobru pomoć od strane Nikole Vujčića i Vedrana Vukušića koji su imali identičan učinak (13 poena i četiri skoka).

Related Articles