Malo Virje sve značajnije mjesto na košarkaškoj karti Hrvatske

Array

Da se i u manjim sredinama Hrvatske daju napraviti odlični košarkaški rezultati najbolji  je primjer Podravina, točnije malo mjesto Virje nedaleko Koprivnice. Taj županijski  Košarkaški športski  savez (Košarkaški savez Koprivničko-križevačke županije) sigurno spada među najaktivnije u Hrvatskoj. Tamošnji  entuzijazam  košarkaških djelatnika, i u Savezu i u klubovima, njihova ljubav prema košarci, otkrivanju talentiranih i rad s njima –  sve su to činjenice koje se i te kako daju zapaziti u konačnim rezultatima koje  postižu mlade podravske košarkašice. Još da im je izdašnije pomoći s državne razine…

Najbolji  izdanak takvog rada jest Ženski košarkaški klub Podravac iz Virja, konkretnije mlađe kadetkinje ŽKK Podravac Virje koje su ovogodišnje prvakinje Hrvatske. One su u finalu pobijedile zagrebačku Trešnjevku 2009 rezultatom 72:51 i tako  svom klubu donijele prvi naslov državnih prvakinja u 37-godišnjoj povijesti Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja.

Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je Valentina Šimunić, a najbolji strijelac bila je Lorena Molnar, obje članice Podravca i državne reprezentativke. Da se ne zaborave one koje su postigle ovaj povijesni uspjeh, navodimo i ostale igračice Podravca  i njihov učinak u finalu: Valentina Šimunić 23, Marta Hrastić, Tara-Marija Pandur  5, Lorena Molnar 21, Lucija Begić 17, Magdalena Kapitanić, Katarina Šestak 2, Veronika Farkaš, Ana Brezak 4, Franica Golubić i Tamara Hrženjak.  Trener  ove šampionske ekipe je Ivica Molnar, glavni trener  Hrvatske U-14 selekcije i pomoćni trener U-16 reprezentacije koja je ove godine nastupala u A diviziji na europskom prvenstvu u Miskolcu.

“Djevojke sa sela”, kako su ih neki simpatično  prozvali, pokazale su da se vrsna košarka može razvijati i igrati i u manjim hrvatskim sredinama kao što je Virje. Inače na završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje sudjelovale su četiri najbolje hrvatske ekipe – dvije zagrebačke, Dubrava i Trešnjevka 2009, te domaćin Podravac Virje i  Split. Konačni redoslijed je: 1. Podravac Virje, 2. Trešnjevka 2009 Zagreb, 3. Dubrava Zagreb i 4. Split.

Imajući u vidu ljubav prema košarkaškom sportu u Podravini i košarkaški entuzijazam onih koji vode košarku u tom dijelu Hrvatske, uvjereni smo da ćemo i ubuduće  čuti još dosta lijepih vijesti iz tog kraja.

Related Articles