Mamić: Tomas je nas igrač, slijedi oporavak

Array

“Nakon obavljenih zdravstvenih pregleda, procedure koju prolaze svi košarkaški profesionalci na startu priprema, kod reprezentativca Marka Tomasa je uočeno postojanje problema stres fakture baze 5. metatarzalne kosti desnog stopala, te je odlučeno da se ide u operativni zahvat zbog kojeg će Tomas propustiti ovoljetne pripreme,” zapisali su na službenoj stranici KK Cedevita.

“Mi s ovim zahvatom minimaliziramo mogućnost ozljede koja je postojala ukoliko se stopalo ne bi tretiralo na adekvatan način, uz pune treninge i odigravanje utakmica”, rekao je liječnik Cedevite dr. Tomislav Cerovečki. “Marko je s tim imao problema prošle sezone i ozljeda se nije sanirala do kraja iako se nije žalio na bol u stopalu. Možda bi tijekom sezone bilo problema, možda ne bi ali odlučili smo se za zahvat koji omogućava potpuni oporavak za 6-8 tjedana. Tomas odmah po zahvatu kreće sa fizikalnom terapijom, prvo u bazenu pa sa biciklom. Ovim tretmanom ne koristi se gips pa mišići neće atrofirati, stoga bi trebao biti u punom treningu u najskorije vrijeme.”

Reagirala je i Uprava KK Cedevite koja je donijela odluku da Marko Tomas ostaje u klubu. “Mi smo se dogovorili s Tomasom da prođe liječnički tretman i da na taj način bude u punom pogonu ove sezone. On će biti naš stožerni igrač i želimo mu brzi oporavak. Svi znamo tko je Marko Tomas i što nam može donijeti u prvoj euroligaškoj sezoni. Omogućili smo mu vrhunski liječnički tretman koji će ga od parketa odvojiti tek na startu sezone”, izvjestio je sportski direktor kluba Matej Mamić.

Related Articles