#234

Mandir: Galatasaray je veliki favorit, ali borit ćemo se do kraja

Uoči starta Eurolige i susreta u Trnskom između Novog Zagreba i Galatasaraya u srijedu (24. listopada u 18 sati), pred novinare su izašli trener Galatasaraya Ekrem Memnun i 196 centimetara visoki centar Sylvia Fowles te Sandra Mandir i pomoćni trener Novog Zagreba Kristijan Jagatić.

Ekipa Galatasaraya, sa sastavom vrijednim oko 8 milijuna eura, prepuna je sportskih zvijezda. Ipak najveća je njihov centar, Amerikanka Sylvia Fowles, nositeljica dvaju zlatnih olimpijskih medalja iz 2008. i 2012. godine.

Trener Ekrem Memnun nije krio ambicije. Bio je jasan tim više što u svojoj ekipi ima možda trenutno najjaču centarsku liniju na svijetu – Fowles, Little, Yilmaz i Wauters: “Ne krijem da smo došli po pobjedu. Nama je cilj plasman na završni turnir osam najboljih klubova Europe”, izjavio je Memnun.

“Želimo se pokazati u što boljem svjetlu pa što bude. Sve cure su zdrave i na krilima pobjede iz Gospića idemo dalje”, izjavio je pomoćni trener Novog Zagreba Kristijan Jagatić.

Najbolja igračica Novog Zagreba Sandra Mandir svojedobno je igrala u Galatasarayu: “Dvije utakmice zaredom igram protiv svojih bivših klubova. Bilo bi dobro da se pobjede nastave, nakon Gospića i Galatasaray, ali realno oni su veliki favorit u ovoj utakmici i teško je od nas očekivati čudo. No, utakmica se igra i do zadnje sekunde ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će na koncu biti. Sama činjenica da su njihove ambicije u Euroligi F8, a naše prolazak u drugi krug govori o snazi jednih i drugih.”

Utakmicu prvog kola Eurolige sudit će suci iz Estonije (Aare Halliko), Bugarske (Vladimir Tsekov) i BiH (Bojan Jovanić). Sportska televizija izravno će prenositi utakmicu s koje će sav prihod od prodaje ulaznica ići u humanitarne svrhe te se radi toga, ali i radi potrebne navijačke potpore, pozivaju ljubitelji ženske košarke da dođu u Sportsku dvoranu Trnsko.