Mandir: Voljela bih završiti karijeru u Zagrebu

Array

Nakon dvije sezone provedene u Gospiću gdje je poosvajala sve što se osvojiti moglo Sandra Mandir pred početak Olimpijskih igara potpisala je za novi hrvatski euroligaški klub, Novi Zagreb.

Sa svojim iskustvom i neospornom kvalitetom pokušat će pomoći ekipi Vladimira Ivankovića u ostvarivanju ovogodišnjih ciljeva, a to su osvajanje prvenstva Hrvatske i kupa Ružice Meglaj-Rimac , te ako bude moguće i ulasku u drugi krug najelitnijeg europskog klupskog natjecanja Eurolige.

Prije početka priprema za Igre u Londonu kratko smo porazgovarali sa Sandrom i upitali je za njezine daljnje planove. Zanimalo nas je zašto je odabrala baš Novi Zagreb za nastavak svoje karijere. “Novi Zagreb se pokazao kao jedan ozbiljan i ambiciozan klub gdje bih voljela završiti karijeru, a uz to mi je i veliki izazov vratiti se u rodni grad i igrati Euroligu”, kazala nam je Sandra u samom početku razgovora te dodala:

“Moje ambicije su uvijek velike i uvijek želim izvući najbolje iz svega, pa tako i iz ove godine. Želim osvojiti državno prvenstvo i Kup, kao i regionalnu ligu,a u Euroligi proći u drugi krug iako će biti vrlo teško, ali dat ću sve od sebe da klubu pomognem sve to ostvariti.

Neizostavan dio svakog razgovora s hrvatskim košarkašicama u zadnje vrijeme je priča o njihovom plasmanu na Olimpijske igre. Tako smo i mi zamolili popularnu “Pope” da nam prokomentira kvalifikacijski turnir u Ankari te ujedno iznese svoja očekivanja od Olimpijskih igara.

“Što se turnira u Ankari tiče stvarno sam ponosna na svoje cure i na način na koji smo s tri pobjede došli do Igara ,no isto tako mislim da još imamo puno rezerve u igri te da moramo popraviti još neke sitnice kako bi se još kvalitetnije nosili s najjačim reprezentacijama, a što se reprezentacije tiče apetiti i očekivanja su naglo porasli, ali ja bih voljela da smo čvrsto na zemlji jer je tamo ipak 12 najboljih svjetskih reprezentacija, što samo po sebi puno govori o jačini konkurencije. Jaki smo, možemo puno, ali točno koliko vidjet ćemo ubrzo.”

Nama samo preostaje da Sandri poželimo puno sreće ponajprije u Londonu i a nakon toga i u Novom Zagrebu, da pokaže da je jedna od najboljih europskih igračica na vanjskim pozicijama i da osvoji još koju titulu prije prestanka aktivnog bavljenja košarkom.

Related Articles