Marc Gasol:”Vidim čak 8-9 reprezentacija u borbi za medalju”

Array

Pravo mnoštvo igrača povuklo se iz svojih reprezentacija pred Svjetsko prvenstvo u Kini. Jedan od onih koji tako nije postupio je Marc Gasol čija je Španjolska jedan od glavnih kandidata za raspodjelu medalja. Komentirajući momčad SAD-a koja je po mnogima ‘ranjiva’, Gasol kaže:

Mislim da svima nedostaje poneko veliko ime. Kod Amerikanaca je ipak drukčije jer oni imaju ogroman broj sjajnih košarkaša i puno talenata koji tek dolaze. Svaka reprezentacija ima nekakva prijelazna razdoblja, možda je za njih upravo sad to vrijeme, jer takav trenutak uvijek dođe. Ne osjećam se loše zbog njih, imaju oni i dalje gomilu talenta u svojoj momčadi.” 

Skrenuvši pozornost na svoju reprezentaciju Gasol je rekao: ”Nedostaju nam Nikola Mirotić, Serge Ibaka, Pau Gasol, Sergio Rodriguez, Alex Abrines… nedostaje nam jako puno igrača. Ali, izostanak navedenih donosi priliku nekim drugim momcima da se dokažu na velikoj sceni. Bit će na prvenstvu dosta ravnopravnih reprezentacija. Sve će zavisiti o trenutku inspiracije tog dana i hvatanju potrebne forme u ključnim utakmicama. Vidim skupinu od čak osam do devet reprezentacija sa podjednakim šansama.” 

 

Related Articles