Povremeni hrvatski reprezentativac trenira s Fenerbahčeom

Array

Povremeni hrvatski košarkaški reprezentativac Ivan Buva priključio se treninzima slavnog turskog kluba Fenerbahčea. 28-godišnji igrač koji je u karijeri nastupao za Križevce i Cedevitu, prije nego se otisnuo u inozemstvo – preko susjednog Širokog – priključio se istanbulskom klubu zajedno s još šestoricom igrača. U pitanju su Vladimir Štimac, Carl Engstrom, Milan Aćimović, Cukle Fedja, Burak Eslik i Oguz Savas.

Buva je posljednjih godina jedan od najboljih Hrvata van NBA i Eurolige, nosio je dres Cantua, Bilbaa, Istanbula i Valencije, a prije nego se priključio ovoj španjolskoj momčadi bio je četvrti strijelac turskog prvenstva s 18 poena u prosjeku uz sedam skokova.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini, u kojima je Hrvatska teško podbacila, odigrao je tek dvije utakmice – protiv Rumunjske i Nizozemske – u kojima je prosječno za 16 i pol minuta provedenih na parketu bilježio pet poena iz 4.5 skokova. Nerijetko je bio izostavljan s reprezentativnog popisa, iako je pokazao kvalitetu da se nađe na popisu izbornika.

Treba dodati kako je Fener ovu sedmoricu igrača, među kojima je i naš centar, doveo primarno kako bi mogao održavati treninge – uobičajena stvar kada više od pola kadra ode na reprezentativna natjecanja.

Buva je lani nakon dvomjesečne avanture u Kini, potpisao za Bešiktaš.

Related Articles