Marija Mazija: Iznenadili smo sve!

Array

Marija Mazija, trenerica Zadra, je za portal Crošarka iznijela osvrt na prvi dio prvenstva. Inače, Zadranke se nalaze sa sedmom mjestu na tablici s pet pobjeda i šest poraza.

S prvim djelom sezone smo izrazito zadovoljni. Iskreno iznenadili smo sami sebe a i druge ekipe jer prije samog početka s obzirom na roster ekipe nitko nam nije davao nikakve šanse za opstanak. Ekipa smo koja praktički igra s pet bekova što nam predstavlja velik problem najvećim djelom u obrani. Međutim, uspjeli smo se izrazito dobro pripremit u pripremnom periodu što nam je omogućilo da dobro uđemo u sezonu i ostvarimo neke jako važne pobjede. Jedni mali kiks nam je utakmica s Splitom, ne iz razloga što smo izgubili, jer je ekipa Splita kvalitetna ekipa, već iz razloga na koji način smo izgubili na domaćem terenu. Unatoč tome svi u klubu smo izrazito zadovoljni.

Pred košarkašicama Zadra je sada i drugi dio natjecanja, a Mazija je o planovima dodala:

Očekujemo da će u drugom djelu sezone biti još teže i da ćemo se morat jako potrudit da bi ostvarili još koju pobjedu koja bi nam i praktički osigurala opstanak. Ali unatoč tome sigurno ćemo u drugom djelu puno više minutaže pokušat osigurat mlađim curama koje participiraju u seniorskoj ekipi, jer zbog teške financijske situacije nismo u mogućnosti igrati B-1 ligu u kojoj bi se one mogle razvijat.”

Related Articles