Marinović nova konkurencija Marinelliju

Radnički iz Kragujevca našao se, kao i mnogi klubovi koji su okusili igranje ABA lige, u financijski teškoj situaciji što je uzrokovalo i njihovo istupanje iz ABA lige. Nakon napuštanja ABA lige bilo je jasno da ni njihov igrački kadar neće ostati isti. Sukladno tome, klub je napustio njihov ponajbolji igrač, Marko Marinović.

Tridesetjednogodišnji playmaker iz Srbije potpisao je jednogodišnji ugovor sa slovenskom Union Olimpijom. U prošlogodišnjem izdanju Eurokupa Marinović je bilježio 12.9 poena, 2.9 skokova te 8.6 asistencija u prosjeku na jednoj utakmici. U ABA ligi je imao slične brojke, tu je prosječno po utakmici imao učinak od 13.3 poena, 3.2 skoka i 7.1 asistencija.

U dugogodišnjoj karijeri, Marinović je nastupao za velik broj klubova. Među njima su i FMP, španjolske Girona, Menorca i Valencia, Crvena zvezda te posljednji, već spomenuti, Radnički KG. Dovođenjem Marinovića, Olimpija povećava konkurenciju našem Paolu Marinelliju, ali mu i daje priliku učiti od 12 godina starijeg igrača na istoj poziciji.