Mario Kasun potpisao za Montepaschi

Array

Ono o čemu se zadnjih nekoliko dana spekuliralo, danas je dobilo svoju potvrdu – Mario Kasun obvezao se na vjernost šesterostrukim uzastopnim prvacima Italije, momčadi Montepaschi Mens Sana iz Siene.

Nakon što su u ovom prijelaznom roku ostali bez bitnih visokih igrača (Lavrinovič, Andersen, Lechtaler, Stonerook), vodstvo momčadi kluba iz Toskane odlučilo je popuniti rupe najprije Benjaminom Ezeom iz Milana, zatim Viktorom Sanikidzeom iz Bologne, a posljednji igrač stigao u njihov sastav je ujedno i dosad najviši, 213 centimetara visoki, Mario Kasun. Ugovor je potpisan na godinu dana, uz mogućnost produljenja na još jednu godinu ukoliko obje strane budu zadovoljne.

32-godišnji Kasun profesionalnu karijeru započeo je u zagrebačkom Zrinjevcu, iz kojeg 2000. godine odlazi na sveučilište Gonzagu, međutim za njih nikada nije nastupio zbog suspenzije HKS-a. Nakon toga odlazi u Njemačku (RheinEnergie Köln i Frankfurt Skyliners), odakle 2004. godine odlazi u NBA, u Orlando Magic, koji su dobili prava na njega nakon što je izabran od strane LA Clippersa 2002. godine kao 42. izbor drafta. Potom po dvije sezone provodi u Barceloni i Efes Pilsenu, a posljednje dvije u Zagrebu, gdje je prošle sezone najbolje brojke od 17,9 poena i 8,5 skokova bilježio u ABA ligi, te pritom bio drugi najbolji strijelac i treći najbolji skakač natjecanja, što su mu bile dovoljne reference za potpis s talijanskim velikanom.

Mario Kasun je za reprezentaciju Hrvatske igrao od 2002. do 2009. godine, nastupivši pritom na tri Eurobasketa.

Related Articles