Mario Kasun više nije igrač Levskog

Array

Bivši Hrvatski reprezentativac, Mario Kasun raskinuo je suradnju sa Levskim iz Sofije. Iako je ugovor sa Bugarima potpisao pred nešto više od mjesec dana, ipak neće obući dres novopečenog ABA ligaša.

Kontaktirali smo Maria i upitali ga koji je razlog da je opet postao slobodan igrač, odgovorio nam je kratko i jasno:

Opet sam slobodan igrač zbog bankrota i jer je vlasnik Levskog uhićen. Neznam ako je cijela momčad raspuštena, ali ja tamo neidem.

Hoće li zbog ove situacije nastup Levskog u ABA ligi naredne sezone biti pod upitnikom još nam nije poznato, jasno je samo da će Kasun sljedeće sezone zaigrati negdje drugdje.

Podsjetimo, on je karijeru započeo u Velikoj Gorici iz koje je preselio u Zrinjevac. Nakon Zrinjevca otišao je na sveučilište Gonzaga gdje je bio dvije godine, ali zbog suspenzije HKS-a tamo nije odigrao niti minute. Zatim su ga 2002. godine na NBA draftu izabrali LA Clippersi u drugoj rundi kao 42. ukupno, a odmah Orlando Magic otkupljuje prava na njega. Prije nego je otišao u Orlando, odigrao je dvije godine u Njemačkoj za Koln i Frankfurt, a zatim je dvije sezone bio član Orlando Magica iz kojih 2006. odlazi u Barcelonu. Nakon Barcelone igrao je još za Efes Pilsen, Zagreb, Montepaschi Sienu te prošle sezone u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Al Wasli iz Dubaia.

Related Articles